Microsoft planifică integrarea reclamelor în meniul Start al Windows 10, similar cu versiunea 11

26.08.2024
Microsoft planifică integrarea reclamelor în meniul Start al Windows 10, similar cu versiunea 11
Sursa foto: Microsoft

Microsoft ar putea aduce o schimbare controversată în meniul Start al Windows 10, similară cu ce au introdus recent pentru versiunea 11. Această modificare ar putea include o secțiune nouă care ar putea înlocui unele dintre opțiunile utile existente acolo.

Conform unor informații care nu au fost confirmate încă, secțiunea nouă va fi numită Manager de conturi. Descoperirea a fost făcută de leaker-ul PhantomOfEarth de pe Twitter. Acesta ar fi analizat o versiune preview de Windows 10 (build-ul 19045.4842), apoi ar fi activat funcția respectivă cu un utilitar de configurare Windows.

Dispariția scurtăturilor utile

Dacă aceasta va fi implementată în versiunea 10 în aceeași formă ca în Windows 11, atunci se va întâmpla următorul lucru: când vom da click pe fotografia de profil din colțul stâng inferior al meniului Start, nu vor mai apărea scurtături ca deconectarea din cont sau blocarea calculatorului.

În schimb, vom avea de-a face cu notificări și promoții pentru contul Microsoft. Scurtăturile menționate nu vor fi eliminate, dar vor fi ascunse într-un panou nou. El este încă în stadiul de testare, dar va fi accesibil printr-un meniu cu trei puncte.

Ce va însemna pentru utilizatori

Deși modificarea nu este încă disponibilă în versiunile de testare, ea este, totuși, în lucru pentru varianta 10. Ținând cont de toate acestea și de faptul că Microsoft are o tendință generală de a introduce mai multe elemente promoționale în ambele sisteme de operare, este foarte probabil ca schimbarea să fie aplicată și în Windows 10 mai devreme decât mai târziu.

Ea va fi primită, cel mai probabil, cu nemulțumire de către utilizatori. Și să nu uităm nici de reclame: introducerea lor în meniul Start, așa cum se întâmplă deja în versiunea 11, ar putea fi un alt aspect frustrant pentru utilizatorii acestei versiuni.

Anul trecut, Microsoft a suspendat dezvoltarea ei, lăsând-o să primească doar actualizări de securitate până la sfârșitul suportului. Totuși, compania a revenit asupra deciziei și a continuat să adauge funcționalități.

Deși schimbările propuse nu sunt încă finalizate, și având în vedere că suportul pentru Windows 10 va expira în mai puțin de un an, utilizatorii ar trebui să se pregătească încă de pe-acum pentru posibilele modificări.

Sursa: XDA Developers

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult