OpenAI pregătește un update important pentru ChatGPT

28.08.2024
OpenAI pregătește un update important pentru ChatGPT

OpenAI, dezvoltatorul ChatGPT, pregătește o actualizare importantă pentru acesta. Ce îmbunătățiri aduce versiunea „Strawberry”?

Cu toate că OpenAI este lider în ceea ce privește inteligența artificială în acest moment, competiția a început să avanseze în acest domeniu, iar în unele privințe a reușit să ofere produse mai bune. Potrivit Android Authority, succesorul lui GPT-4 va fi îmbunătățit cu ajutorul unui nou AI. De asemenea, noua versiune a inteligenței artificiale ar putea rezulta într-o funcționalitate care să fie adăugată apoi în ChatGPT.

Un nou raport susține că OpenAI intenționează să lanseze un nou AI, cunoscut sub numele de „Strawberry”, ca parte a unui chatbot în această toamnă. Presa străină intuiește că Strawberry ar putea deveni parte integrată a ChatGPT.

Ce este și ce va putea face Strawberry?

În trecut, acest AI era cunoscut sub numele de Q* (Q Star). Aceasta este o inteligența artificială care a fost începută de fostul cercetător al OpenAI, Ilya Sutskever, și îmbunătățită ulterior de cercetătorii Jakub Pachocki și Szymon Sidor după ce Sutskever a părăsit compania.

Caracteristica sa definitorie este raționamentul matematic avansat, capabil să rezolve probleme de matematică pe care nu le-a mai văzut până acum. Programele de astăzi tind să aibă dificultăți la acest capitol. De asemenea, dispune de programare avansată și alte abilități care îi permit să răspundă la întrebări pe subiecte mai subiective, cum ar fi strategiile de marketing.

O versiune simplificată a acestei inteligențe artificiale ar urma să fie integrată în ChatGPT. Scopul OpenAI este să mențină același nivel de performanță ca modelul de limbă mai mare, fiind în același timp mai ieftin și mai ușor de operat.

În plus, compania a descoperit că poate folosi versiunea completă a lui Strawberry pentru a genera date de antrenament de calitate superioară pentru a alimenta LLM-urile. Aceste date de antrenament generate de AI sunt cunoscute ca date „sintetice”.

Cu aceste ajutorul acestor date sintetice se reduce nevoia companiei de a utiliza text și imagini de pe internet pentru a-și antrena modelele AI. Ca un beneficiu suplimentar, aceste date de calitate superioară pot ajuta, de asemenea, la reducerea erorilor, cunoscute sub numele de halucinații, pentru care este cunoscută inteligența artificială.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult