Huawei și Xiaomi au un rival în lupta pentru primul telefon triplu pliabil. Despre ce companie este vorba?

28.08.2024
Huawei și Xiaomi au un rival în lupta pentru primul telefon triplu pliabil. Despre ce companie este vorba?
Sursa foto: CNET

În lumea în continuă evoluție a tehnologiei mobile, TECNO Mobile oferă o privire asupra viitorului cu noul său concept de smartphone triplu pliabil: PHANTOM ULTIMATE 2.

Acest dispozitiv a fost dezvăluit recent la IFA Berlin. El vine ca o continuare a conceptului PHANTOM ULTIMATE, prezentat de compania chineză la Mobile World Congress 2024.

Două balamale în loc de una

Noul model merge însă mai departe, oferind un mecanism cu două balamale care permite plierea dispozitivului în trei secțiuni. Când este pliat, acesta are aspectul unui telefon convențional, cu un ecran exterior de 6,48 inci.

Adevărata magie se întâmplă atunci când dispozitivul este desfăcut complet, transformându-se într-o tabletă impresionantă cu un ecran de 10 inci.

Ecran LTPO OLED

Ecranul interior, un LTPO OLED cu o rezoluție de 1.620 x 2.880 de pixeli, promite o experiență vizuală extraordinară.

Din pozele oficiale se poate observa că telefonul are trei camere plasate într-o secțiune laterală ridicată. Acest design l-ar putea, totuși, împiedica să stea complet plat pe un birou.

Grosime foarte mică și o baterie ultra-subțire

Una dintre cele mai remarcabile realizări ale companiei este grosimea incredibil de mică a dispozitivului: doar 11 mm când este pliat. Comparativ, Galaxy Z Fold6 are o grosime de 12,1 mm.

Acest design subțire a fost posibil datorită bateriei ultra-subțiri de doar 0,25 mm.

Rezistență superioară la multiple cicluri de pliere

Mecanismul de pliere al telefonului a fost supus unor teste riguroase, fiind proiectat să reziste la 300.000 de cicluri de pliere și depliere.

Compania susține că această construcție robustă va minimiza formarea acelor cute neplăcute pe ecranul interior.

Pe partea de software, TECNO spune că a dezvoltat soluții inteligente pentru a adapta interfața utilizatorului la diferitele configurații ale ecranului.

Poate fi folosit ca un mini-laptop

De exemplu, două persoane pot utiliza simultan câte o parte a display-ului. În plus, dispozitivul poate fi configurat ca un mini-laptop, cu o parte a ecranului funcționând ca o tastatură virtuală.

Deși nu există detalii despre specificațiile hardware complete sau despre o eventuală dată de lansare pe piață, PHANTOM ULTIMATE 2 de la TECNO rămâne un concept fascinant. Iată ca Huawei și Xiaomi nu mai sunt singurele companii cu planuri mărețe pe acest segment.

Sursa: Digital Trends

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult