În premieră, Samsung pregătește suport Android extins și pentru telefoanele sale de buget

18.09.2024
În premieră, Samsung pregătește suport Android extins și pentru telefoanele sale de buget

Samsung pare să își îndrepte atenția către segmentul de buget, oferind un nivel de suport software care nu s-a mai auzit pentru această categorie de preț.

De obicei, telefoanele de buget primesc doar doi până la trei ani de actualizări.

Suport software extins

Samsung și Google oferă cele mai bune politici de actualizare în industria smartphone-urilor, modelele lor de top beneficiind de șapte ani de actualizări Android și patch-uri de securitate.

Seria Galaxy S24, lansată la începutul anului 2024, a fost prima care a oferit acest lucru. Ulterior, suportul a fost extins și la Galaxy Z Fold6 și Galaxy Z Flip6.

Modelul A16 5G: 6 ani de actualizări

Viitorul Samsung Galaxy A16 5G ar putea beneficia și el de suport software extins.

Mai exact: șase ani de actualizări ale sistemului de operare și patch-uri de securitate. Majoritatea dispozitivelor de buget și de gamă medie care rulează Android oferă doar doi până la trei ani de actualizări.

Oportunitate pentru Samsung

Extinderea acestui beneficiu către gama de buget ar putea reprezenta un avantaj competitiv major pentru Samsung, diferențiindu-l de rivalii săi, cum ar fi Xiaomi și OnePlus.

Specificații

Galaxy A16 5G ar urma să fie lansat până la sfârșitul acestei luni, posibil alături de seria Galaxy Tab S10.

Acest model va avea, pe lângă suport software extins, și specificații tehnice deloc de neglijat.

Ecranul AMOLED de 6,7 inci va avea o rată de reîmprospătare de 90Hz și procesorul va fi un Exynos 1330. Telefonul va avea și rezistență la praf și apă conform standardului IP54.

Posibile reacții

Este important de menționat că toate informațiile despre acest subiect nu au fost deocamdată confirmate de către Samsung.

Totuși, dacă se vor adeveri, probabil că mulți utilizatori nu vor mai evita telefoanele mai ieftine din cauza experienței software limitate.

Această mișcare ar putea chiar să încurajeze alți producători să îmbunătățească și să accelereze actualizările pe dispozitivele lor, în loc să le umple cu software preinstalat.

O astfel de politică de suport extins ar putea fi foarte bine primită pe piață. Ea ar putea încuraja utilizatorii să păstreze dispozitivele pentru perioade mai lungi, reducând astfel deșeurile electronice.

Sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult