Bug major în aplicația de mesagerie inclusă în iOS 18. Cum se manifestă și ce soluții există

19.09.2024
Bug major în aplicația de mesagerie inclusă în iOS 18. Cum se manifestă și ce soluții există

Pentru a fi disponibil odată cu apariția noilor smartphone-uri din familia iPhone 16, Apple a lansat iOS 18, noua versiune majoră a sistemului de operare dedicat telefoanelor companiei. Din păcate, odată cu debutul acestei noi versiuni de iOS, și-a făcut apariția și un bug destul de grav, ce își face simțită prezența în cadrul aplicației Messages, folosită atât pentru gestiunea SMS-urilor, dar și a conversațiilor cu prietenii care dețin un telefon iPhone.

Mai exact, dacă cineva face share, de pe un Apple Watch, la o față de ceas în cadrul unei conversații din aplicația Messages, nu trebuie, sub nicio formă, să răspundeți acelui mesaj. Dacă cumva aveți ghinion și răspundeți totuși mesajului, aplicația Messages va fi întreruptă de crash-uri nedorite de fiecare dată când doriți să deschideți conversația respectivă. Mai mult, aplicația Messages ajunge să sufere crash-uri și atunci când doriți să interacționați cu alte discuții, cu persoane complet diferite față de cea care a avut nefericita inspirație de a vă trimite fața de ceas inițială.

Riscați pierderea istoriei de conversații cu anumite contacte

Mai mult, odată activat acest “cerc vicios”, nu doar destinatorul feței de ceas este afectat, crash-urile aplicației Messages fiind prezente și în cazul expeditorului inițial.

Până când Apple va corecta aceasta problema prin intermediul unui viitor update, puteți încerca să ștergeți întreaga conversație cu respectiva persoană, dar este foarte posibil să nu reușiți, din cauza crash-urilor repetate. Și chiar dacă reușiți, veți pierde toată istoria conversației cu respectivul contact, inclusiv fotografiile sau clipurile atașate discuției. Dacă ștergeți conversația și apoi apelați la restaurarea ei din backup-uri, bug-ul își va face din nou apariția. Din fericire, doar aplicația Messages de la Apple este afectată, puteți folosi în continuare alternative precum WhatsApp sau Messenger de la Facebook.

Și iPadOS 18 are problemele sale

Nu doar iOS 18 s-a lansat cu defecte: iPadOS 18, sistemul de operare corespondent pentru tabletele iPad, nu pare să se înțeleagă deloc cu modelele iPad Pro cu procesor Apple M4, pe care, odată instalat, le blochează definitiv.

De altfel, Apple a oprit distribuția iPadOS 18 până când cauza acestei probleme va fi identificată și eliminată.

Sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult