Zvon: Aceasta ar urma să fie data de lansare pentru Android 15

19.09.2024
Zvon: Aceasta ar urma să fie data de lansare pentru Android 15

Știam deja că Android 15 este foarte aproape, cei de la Google adăugând deja codul specific acestei noi ediții a sistemului de operare în cadrul Android Open Source Project (AOSP). Lansarea propriu-zisă, chiar și pentru dispozitivele Pixel ale producătorului, întârzie însă să aibă loc. Totuși, astăzi avem o probabilă dată de lansare la care update-ul pentru Android 15 urmează să fie disponibil, over-the-air, pentru device-urile de la Google: 15 octombrie 2024. Momentan, acest termen este unul provizoriu, existând posibilitatea ca data de apariție a Android 15 să mai sufere modificări, în special daca mai sunt identificate bug-uri încă nerezolvate până atunci.

Cum ne-au obișnuit în ultimii ani, cei de la Google vor oferi mai întâi Android 15 pentru propriile dispozitive din gama Pixel, mai exact pentru toate smartphone-urile companiei de la modelele Google Pixel 6 încoace.

Pixel 9 s-a lansat fără Android 15

De altfel, lansarea modelelor Google Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL și Pixel 9 Fold a marcat o premieră pentru Google: aceasta a avut loc mai devreme decât apariția viitorului Android 15, fiind pentru prima oară când compania oferă telefoane noi fără un upgrade software semnificativ al sistemului de operare Android. Acesta ar urma să sosească totuși, după cum aminteam mai devreme, sub forma update-ului Android 15, la jumătatea lunii viitoare. Acest decalaj dintre hardware și software a fost cauzat și de dorința Google de a oferi gama Pixel 9 mai devreme decât eram obișnuiți în mod normal, compania făcându-și un obicei din a lansa noile Pixel-uri în toamna fiecărui an.

La începutul acestei luni, odată cu lansarea unor noi funcții pentru sistemul de operare Android, Google confirmase deja că update-ul Android 15 va fi disponibil pentru dispozitivele Pixel în următoarele săptămâni. De asemenea, compania a promis că noul Android 15 va sosi pe telefoanele de la producători terți, precum Samsung, Motorola, Nothing, OnePlus, Oppo, Realme, Sony sau Xiaomi, în următoarele luni.

Sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult