Cum arată și ce specificații au pagerele care au explodat în Liban și Siria

19.09.2024
Cum arată și ce specificații au pagerele care au explodat în Liban și Siria

Aproximativ 2800 de persoane, multe dintre ele membri ai Hezbollah, au fost rănite marți, 17 septembrie, de pagerul care a explodat aproape simultan în Liban și Siria. Aceasta ar putea rămâne în istorie ca una dintre cele mai sofisticate operațiuni de spionaj.

Exploziile misterioase au avut loc pe fondul tensiunilor crescânde dintre Israel și Hezbollah, care au schimbat focuri peste granița dintre Israel și Liban de la atacul Hamas din 7 octombrie, care a declanșat războiul din Gaza.

Informațiile privind felul în care au explodat pagerele sunt în continuare neelucidate complet.

Hezbollah a anunțat că marți, 17 septembrie, în jurul orei 15:30, mai multe pagere, pe care grupul le folosește intens pentru comunicații din cauza riscului de interceptare sau urmărire a telefoanelor mobile, au explodat în capitala Beirut și în alte regiuni.

Din primele informații pagerele ar fi fost produse de o firmă din Ungaria și vândute sub brandul unei companii din Taiwan.

George Buhnici a publicat pe canalul său de YouTube un clip în care explică ce specificații tehnice are acest model de pager care a explodat.

Rugged Pager AR924

Rugged Pager AR924 este rezistent la îngheț, temperaturi extreme, șocuri, zgâriere, praf și apă, are o baterie care ține până la 85 de zile, baterie care este reîncărcabilă în două ore și jumătate prin intermediul unui cablu USB-C.

Utilizatorul are la dispoziție patru butoane, un display ce poate fi citit cu ușurință în lumina soarelui, ecran ce oferă posibilitatea unui preview pentru mesajul primit, afișarea nivelului bateriei, funcție de cronometru („Foarte important când pui ceva la… un ou la fiert, sau cine știe ce armezi acolo”, explică George în clipul de pe YouTube).

„Este clar că nu este un produs gândit pentru copii care se joacă sau pentru pasionați. Este clar că este gândit pentru operațiuni specifice…” mai spune George.

Modul de funcționare al unui pager este foarte simplu. Ca să trimiți un mesaj pe un pager trebuie să contactezi operatorul care să emită un semnal pe unde radio. Astfel, cel care trimite mesajul nu poate detecta locul unde este primit mesajul.

VIDEO

UNBOXING Gold Apollo Rugged Pager AR924

Caracteristicile dispozitivului așa cum apar pe contul de YouTube Apollo Systems HK

-Gold Apollo Rugged Pager AR924;

-Pager alfanumeric wireless reîncărcabil cu autonomie de până la 85 de zile și baterie reîncărcabilă cu conector USB-C;

-Pagerul Rugged AR924 are clasificarea IP67 pentru protecție împotriva prafului și a apei;

-Durata de viață a bateriei – până la 85 de zile cu 2,5 ore pentru încărcarea completă a bateriei;

-Conector USB-C sigilat cu indicator al nivelului bateriei;

-Afișaj lizibil în lumina directă a soarelui;

-Programabil prin PC și programabil manual;

-Design robust cu IP67;

-Rrezistent la praf și apă;

-Rezistență la radiațiile solare;

-Design configurabil și flexibil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News