Update-ul iOS 18.2 ar urma să fie lansat cel târziu în luna decembrie. Ce noutăți va aduce

23.09.2024
Update-ul iOS 18.2 ar urma să fie lansat cel târziu în luna decembrie. Ce noutăți va aduce

Dacă ar fi să ne luăm după dezvăluirile lui Mark Gurman, unul dintre cei mai credibili insideri când vine vorba despre informațiile legate de produsele Apple, compania din Cupertino se grăbește să finalizeze și să lanseze iOS 18.2 în luna decembrie a acestui an. Intenția celor de la Apple este să aibă astfel disponibilă o implementare cât mai cuprinzătoare posibil a funcțiilor promise de Apple Intelligence pe noua serie iPhone 16 până în sezonul cumpărăturilor de iarnă.

Momentan, Apple a lansat nu mai puțin de patru versiuni Beta de iOS 18.1 către dezvoltatori și testeri. Acest update poate fi considerat însă unul minor, adăugând o secțiune de conectivitate cu un design schimbat în cadrul Control Center și sugestii pentru cazurile când alegeți să scrieți comenzile către asistentul Siri.

Update-ul 18.2 va aduce primele funcții de AI generativ

Spre comparație, iOS 18.2 promite să fie un update major pentru sistemul de operare de la Apple, acesta urmând să aducă câteva dintre funcțiile esențiale promise de Apple Intelligence: Genmoji (posibilitatea de a genera emoticoane cu ajutorul AI-ului), integrarea cu ChatGPT și Image Playground (posibilitatea de a genera imagini cu ajutorul AI-ului în aplicații precum Messages, Notes, Keynote, Pages și altele). Alte funcții aflate în dezvoltare sunt prioritizarea notificărilor de pe lock screen cu ajutorul AI-ului, precum și o nouă interfață pentru aplicația de e-mail.

Conform lui Mark Gurman, Apple ar lucra să elimine bug-urile din acest update până în luna noiembrie, pentru a-l putea lansa în decembrie.

Ce rezervă viitorul pentru update-urile iOS

După lansarea lui iOS 18.2, Apple va trece la dezvoltarea update-urilor iOS 18.3 și iOS 18.4, odată cu acestea urmând să sosească și actualizarea asistentului Siri. Acestea nu vor fi lansate însă până la finalul acestui an.

După spusele lui Gurman, Apple țintește să aibă update-ul iOS 18.3 finalizat până la sfârșitul lui 2024, cu o lansare programată în ianuarie 2025. Cel mai consistent update ar urma să fie însă 18.4, care va include noile funcționalități pentru asistentul Siri (unele dintre acestea ar putea fi disponibile și în 18.3). 18.4 ar urma să fie finalizat în februarie 2025, cu lansarea programată pentru martie 2025.

Rămâne de văzut dacă autoritățile europene și Apple vor ajunge la o înțelegere în privința lansării funcționalității Apple Intelligence și pentru utilizatorii din Uniunea Europeană.

Sursa: iClarified.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult