Durata de viață a bateriei pentru toate modelele iPhone 16: Iată lista completă

23.09.2024
Durata de viață a bateriei pentru toate modelele iPhone 16: Iată lista completă
Sursa foto: Tom's Guide

Informațiile recent dezvăluite de agenția de reglementare braziliană Anatel oferă o perspectivă detaliată asupra creșterii capacității bateriilor cu care sunt echipate telefoanele din gama iPhone 16.

Bateriile modelelor iPhone 16

Conform datelor, modelul standard al companiei americane are, acum, acum o baterie de 3.561 mAh. Adică o creștere de 6,3% față de varianta standard din seria iPhone 15.

iPhone 16 Plus beneficiază de o baterie de 4.674 mAh, cu 6,6% mai mare decât modelul anterior.

Cea mai impresionantă îmbunătățire se observă, însă, la varianta Pro. Aceasta a primit o creștere de 9,4%, ajungând la o capacitate de 3.582 mAh.

Sursa foto: Apple

Modelul Pro Max își mărește capacitatea bateriei cu 6%, atingând 4.685 mAh.

Aceste creșteri de capacitate, combinate cu noile cipuri A18 și A18 Pro și cu îmbunătățirile termice, au dus la o creștere semnificativă a autonomiei.

Autonomie impresionantă

Apple declară că iPhone 16 poate oferi acum 22 de ore de redare video, 18 ore de streaming video și 80 de ore de redare audio.

Pro Max, vârful de gamă, impresionează cu 33 de ore de redare video, 29 de ore de streaming video și 105 ore de redare audio.

Diferența în autonomie față de rivali

În comparație cu ce oferă bateriile telefoanelor echipate cu Android, seria iPhone 16 demonstrează eficiența optimizărilor Apple.

Deși capacitatea bateriei iPhone 16 este mai mică decât cea a rivalilor precum Galaxy S24 (4.000 mAh) sau Pixel 9 (4.700 mAh), diferența în autonomie este surprinzător de mică.

Sursa foto: Apple

În testele efectuate, iPhone 16 a rezistat 12 ore și 43 de minute, comparativ cu 13 ore și 28 de minute în cazul Galaxy S24 și 13 ore și 18 minute față de Pixel 9.

Noutăți pe partea de încărcare

Un aspect interesant este că toate modelele vin cu 8 GB de RAM, o cerință minimă pentru rularea funcțiilor bazate pe inteligența artificială.

În plus față de îmbunătățirile de autonomie, seria aduce și noutăți în ceea ce privește încărcarea.

Toate modelele suportă acum încărcare MagSafe mai rapidă, de 25W.

Cu toate acestea, este necesară utilizarea noilor încărcătoare MagSafe de la Apple și a unui adaptor de alimentare de 30W pentru a beneficia de vitezele maxime de încărcare wireless.

Compania mai menționează că noile dispozitive pot fi încărcate cu până la 45W prin USB-C.

Sursa: MacRumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult