Tot mai multe telefoane sunt livrate fără încărcător: Xiaomi se alătură trendului

27.09.2024
Tot mai multe telefoane sunt livrate fără încărcător: Xiaomi se alătură trendului
Sursa foto: mi-home | Xiaomi 14 Ultra

Trendul în care producătorii de smartphone-uri high-end nu mai oferă încărcătoare în cutii a câștigat tot mai mult teren în ultima perioadă.

Xiaomi 14T Pro: fără încărcător în pachet

Apple a început să facă asta acum aproximativ patru ani. Mai mulți producători de telefoane Android au hotărât să procedeze la fel, iar Xiaomi nu face excepție.

Cu ocazia lansării celui mai recent flagship al lor, denumit 14T Pro, compania a decis să nu mai includă încărcătorul în pachet. Doar cablul USB-C și o husă protectoare mai sunt prezente.

Reprezentanții Xiaomi au confirmat această schimbare, menționând că modelul destinat pieței europene nu va veni cu acest accesoriu.

Alinierea cu reglementările europene

Decizia lor se aliniază cu Directiva Comisiei Europene privind încărcătoarele comune, care încurajează vânzarea de dispozitive fără aceste accesorii.

Motivul? Vor reducerea numărului de deșeuri electronice, care a crescut foarte mult în ultimii ani.

Astfel, Xiaomi urmează un exemplu similar cu cel al altor branduri, precum OnePlus, care a anunțat anul acesta că modelul Nord CE 4 Lite nu va fi livrat mic el cu un încărcător în Europa.

Trebuie cumpărat un încărcător separat

Trebuie menționat că utilizatorii care vor să se bucure de încărcarea rapidă a telefonului de la Xiaomi vor fi nevoiți să achiziționeze un încărcător de 120W separat.

Dacă nu vor să facă asta, pot folosi unul care trebuie să fie compatibil cu standardul USB Power Delivery (USB-PD).

Deși Xiaomi a avut un istoric mixt în ceea ce privește suportul pentru acesta, lucrurile s-au îmbunătățit recent. Acum utilizatorii se pot aștepta la viteze de încărcare de peste 65W.

Viitorul telefoanelor inteligente

Decizia nu este surprinzătoare, având în vedere că producătorul chinez a început să testeze această abordare în 2021 cu modelul Mi 11.

De asemenea, Redmi Note 11 SE a fost lansat în India fără un încărcător, dar modelele ulterioare din seria Redmi Note au revenit la livrarea cu acest accesoriu important.

Xiaomi 14T Pro marchează, așadar, prima dată când compania renunță la încărcătorul din cutie pentru un smartphone flagship lansat la nivel global.

Este clar că viitorul smartphone-urilor va fi tot mai mult orientat către sustenabilitate, iar utilizatorii vor trebui să se adapteze acestei noi realități.

Sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult