Inteligența artificială ajunge pe imprimante. Ce companie sparge gheața?

27.09.2024
Inteligența artificială ajunge pe imprimante. Ce companie sparge gheața?
Sursa foto: Shutterstock

HP vine cu o surpriză: inteligența artificială își face intrarea în domeniul imprimantelor.

Într-un anunț ce a stârnit curiozitatea, compania a prezentat HP Print AI, o experiență de printare inteligentă menită să transforme radical modul în care interacționăm cu aceste dispozitive.

Lansat inițial printr-un program beta exclusiv, HP Print AI promite să rezolve multe dintre frustrările comune asociate cu printarea.

Funcția Perfect Output

Funcția sa de bază, numită sugestiv Perfect Output, țintește direct către una dintre cele mai frecvente surse de nemulțumire: printarea paginilor web.

Conform HP, această tehnologie va putea detecta și elimina conținut nedorit ca formatări problematice sau reclame care sunt agasante.

Astfel, utilizatorii vor putea să imprime doar imaginile sau textul pe care și le doresc. Dar ambițiile companiei nu se opresc aici: vor să optimizeze și printarea foilor de calcul. Graficele și tabelele vor rămâne pe o singură pagină, evitându-se astfel împărțirea lor incomodă.

Transformarea fotografiilor

Mai mult, prin intermediul unor comenzi vocale, utilizatorii vor putea transforma fotografiile în felicitări personalizate, adăugând stiluri și fonturi care le plac.

Tehnologia va fi capabilă chiar să îmbunătățească aspectul imaginilor și să elimine toate obiectele nedorite din acestea.

Soluții pentru mediul de afaceri

În ceea ce privește mediul de afaceri, compania americană extinde disponibilitatea soluției HP Scan AI Enhanced, un sistem bazat pe cloud care recunoaște automat tipul documentelor scanate și extrage informații cheie în funcție de nevoile pe care le poate avea clientul.

Aceasta promite să reducă semnificativ timpul și costurile asociate cu introducerea manuală a datelor.

Recent, o companie de retail din Europa a raportat o reducere de 80% a costurilor cu forța de muncă după implementarea acestei soluții.

Atenția către industrii specifice

HP își îndreaptă atenția și către industrii specifice, începând cu sectorul de design și construcții.

Noua platformă HP Build Workspace își propune să faciliteze și colaborarea între profesioniștii din inginerie și arhitectură.

În ciuda recentului anunț, rămâne de văzut dacă această infuzie de inteligență artificială va reuși să transforme imprimanta dintr-o sursă frecventă de frustrare într-un asistent digital util pentru creativitatea și productivitatea de zi cu zi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult