HP EliteBook X 14-inch Next-Gen AI, următoarea generație de laptop-uri performante motorizate de inteligența artificială

01.10.2024
HP EliteBook X 14-inch Next-Gen AI, următoarea generație de laptop-uri performante motorizate de inteligența artificială
Foto: HP

În cadrul evenimentului HP Imagine 2024, HP a anunțat cele mai recente inovații ale companiei, inclusiv PC-uri de ultimă generație cu AI. Dintre acestea, pe lângă noul HP OmniBook Ultra Flip 14-inch AI, se remarcă și HP EliteBook X 14-inch AI.

Proiectat pentru a permite experților tech și consultanților de afaceri să parcurgă fluxuri de lucru intense la nivel local, dar și în cloud, HP EliteBook X 14-inch AI PC oferă putere, performanță și securitate de ultimă generație.

HP EliteBook X 14 AI
Foto: HP

Spre exemplu, pentru utilizatorii care au nevoie de putere pentru a crea conținut, a analiza date și a folosi aplicații bazate pe inteligență artificială, HP a dezvoltat o arhitectură de memorie cu 64 GB de memorie RAM LPDDR5x, cu viteză de transfer de 8000 Mbps, potrivită pentru operațiunile ce implică procesarea AI. Laptop-ul dispune și de un procesor AMD Ryzen PRO de ultimă generație, care include o unitate NPU cu performanță de până la 55 TOPS. HP Smart Sense asociat cu 40W Thermal Design Power (TDP) și două ventilatoare turbo de mare densitate asigură o performanță silențioasă, fără risc de supraîncălzire a dispozitivului .

Dispozitivul are un nou senzor webcam cu AI care detectează mai fidel prezența în cadru și adaptează luminozitatea. Reglarea audio prin Poly Studio oferă funcții AI pentru reducerea zgomotului, iar HP Dynamic Voice Leveling pentru optimizarea clarității vocii.

HP EliteBook X 14 AI
Foto: HP

În privința protecției superioare îmbunătățite prin AI, HP descrie acest laptop drept “cel mai sigur PC de ultimă generație cu AI din lume” și „primul PC cu AI cu protecție împotriva hacking-ului cuantic”, promițând că datele cele mai sensibile sunt protejate fără a sacrifica performanța. Wolf Security transferă sarcinile de securitate către NPU pentru a păstra componenta CPU a procesului pentru productivitate, pe tot parcursul zilei. HP Endpoint Security Controller  protejează dispozitivul împotriva amenințărilor în continuă evoluție, iar funcțiile sunt integrate în dispozitiv, inclusiv detectarea intruziunilor: un senzor cu AI alertează utilizatorii atunci când sunt detectate priviri indiscrete și diminuează automat luminozitatea și vizibilitatea ecranului, dacă este necesar.

De asemenea, PC-urile HP cu AI sunt echipate cu AI Companion și cu Poly Camera Pro, care personalizează și optimizează experiența utilizatorului pentru o mai bună productivitate și colaborare. AI Companion folosește inteligență artificială generativă pentru ca utilizatori să poată analiza fișiere private și descoperi informații. Asistentul Perform îi ajută să optimizeze performanța PC-ului, să personalizeze setările și să depaneze produsele HP. Poly Camera Pro asigură anumite funcții ale camerei web, precum Spotlight și Background Blur & Replace, pentru a menține performanța CPU, păstrând în același timp durata de viață a bateriei.

HP EliteBook X 14 AI
Foto: HP

Disponibilitate

HP EliteBook X 14-inch Next-Gen AI PC urmează să fie disponibil prin intermediul site-ului oficial HP.com în luna decembrie 2024. Prețurile exacte vor fi anunțate mai aproape de data lansării.

Sursa: HP România

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult