Honor pregătește un telefon care se poate plia în mai multe direcții

01.10.2024
Honor pregătește un telefon care se poate plia în mai multe direcții
Sursa foto: CNET

Segmentul telefoanelor pliabile a făcut recent un salt semnificativ odată cu lansarea modelului triplu pliabil Mate XT de la Huawei.

Această inovație a stârnit zvonuri despre alte branduri, precum Honor, care lucrează și ele la dispozitive de acest tip.

Se pare că mecanismele de pliere vor deveni din ce în ce mai sofisticate odată cu trecerea timpului, iar compania ne-ar putea oferi o primă privire asupra viitorului acestei tehnologii.

Patentul viitorului dispozitiv

Conform unui patent recent depus de Honor, noul lor dispozitiv poate fi desfăcut în mai multe direcții, spre deosebire de telefoanele pliabile actuale, care se desfac și se desfășoară într-o singură direcție.

Compania chineză a integrat mecanisme cu axe rotative multiple, permițând utilizatorilor să folosească dispozitivul în moduri diferite, fără să fie limitați la un singur tip de pliere.

Modul exact în care vor funcționa acestea în practică nu este, momentan, clar.

Inovația în designul pliabil

Diagrama patentului sugerează un look inovator, cu un element central de conectare care permite plierea telefonului atât vertical, cât și orizontal.

Această caracteristică ar putea însemna că telefonul va beneficia de un display foarte mare, ideal pentru cei care doresc mai mult spațiu de vizualizare.

Provocările pieței telefoanelor pliabile

Telefoanele de acest fel rămân încă de nișă, dar și costisitoare, pe piață.

Deși Honor plănuiește propriul telefon triplu pliabil, se estimează că acesta va fi și mai subțire decât Huawei Mate XT, care are 12,88 mm grosime. Al lor va avea o grosime de doar 10 mm.

Totuși, nu există încă o confirmare oficială cu privire la debutul acestui model.

Tendințe și așteptări

Deși un telefon pliabil care se poate desface în mai multe direcții ar putea avea un preț exorbitant, precum al rivalilor de la Huawei, care a fost vândut cu peste 21.000 de dolari, inovațiile din industria chineză de smartphone-uri ar putea schimba regulile jocului.

Inovație în industrie

Această tendință de inovație rapidă în rândul producătorilor chinezi nu se limitează la telefoanele pliabile.

De exemplu, cele de buget oferă adesea rate de încărcare triple față de brandurile tradiționale precum Apple ori Samsung.

Sursa: 91Mobiles

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult