Partajarea locației în timp real pe Android va fi disponibilă direct din sistemul de operare

03.10.2024
Partajarea locației în timp real pe Android va fi disponibilă direct din sistemul de operare

Partajarea locației în timp real este o funcționalitate importantă pentru utilizatorii de smartphone-uri.

Google face acum un pas important pentru a simplifica acest proces pe dispozitivele ce rulează Android, integrând controlul partajării locației direct în sistemul de operare.

O nouă abordare

Până în prezent, utilizatorii cu dispozitive Android trebuiau să folosească Google Maps pentru a oferi date exacte despre locul în care se aflau în timp real.

Se pare că cei de la Google dezvoltă o soluție mai intuitivă, integrând această funcționalitate direct în Google Play Services.

Noua implementare aduce o serie de beneficii. În primul rând, utilizatorii vor avea la dispoziție o listă completă cu toate persoanele care au acces la locația partajată.

Apoi, va exista o pagină specială numită „Google Location Sharing” și posibilitatea de a genera și copia un link către locația în timp real.

Nu în ultimul rând, vor mai exista un comutator simplu pentru activarea sau dezactivarea partajării locației și un nou meniu dedicat în Setări, sub secțiunea Google > Toate serviciile.

Caracteristici de securitate și control

Compania pune accent pe securitate și transparență prin implementarea unor funcționalități importante, ca accesul rapid la setările de locație prin intermediul notificărilor și capacitatea de a revoca rapid accesul la aceasta pentru oricare dintre contacte.

Vorbim și despre notificări active care informează utilizatorul când locația sa este partajată.

Diferențe față de sistemul actual

Cu noua versiune, utilizatorii nu vor mai trebui să gestioneze permisiunile în locuri diferite, să navigheze prin setările sistemului pentru a dezactiva partajarea sau să o inițieze din Google Maps.

Toate acțiunile de mai sus vor fi centralizate într-un singur loc.

Disponibilitate

Google planifică să implementeze această funcționalitate în etape, ceea ce înseamnă că nu toți utilizatorii vor primi actualizarea în același timp.

Este important de menționat că modificările se aplică doar dispozitivelor cu Android.

Utilizatorii iOS au în continuare acces la funcționalitățile de partajare a locației doar prin intermediul Google Maps.

Perspectiva utilizatorilor

Această schimbare este binevenită pentru comunitatea Android, pentru că un simplu link partajat cu prietenii sau familia va fi suficient pentru ca aceștia să vadă, în timp real, locul exact în care suntem.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult