Zvon: iPhone 17 Slim ar putea folosi un nou tip de display OLED

07.10.2024
Zvon: iPhone 17 Slim ar putea folosi un nou tip de display OLED

Faptul că Apple țintește să înlocuiască modelul Plus non-Pro al iPhone-urilor anuale nu mai este un secret. Iar, conform zvonurilor, în viitoarea gamă iPhone 17, acesta va ceda locul modelului zvonit până acum drept iPhone 17 Slim, cel mai subțire telefon Apple creat vreodată, al cărui preț ar putea fi chiar mai ridicat decât cel al modelelor Pro Max.

Un nou tip de afișaj OLED

Ei bine, conform unei relatări a DigiTimes, viitorul model slim de iPhone 17 ar putea avea un nou as în mânecă: un nou tip de display OLED, care ar permite viitorului terminal Apple să atingă dimensiunile reduse pe care producătorul le vizează. Novatek, un brand taiwanez mai puțin cunoscut, a prezentat recent un nou model de panel OLED, numit TDDI OLED, care combină, într-o singură unitate funcțională, stratul ce include senzorii tactili ai ecranului și driver-ul de afișaj propriu-zis. Tocmai de aceea poartă acest nume: TDDI, o prescurtare pentru Touch and Display Driver Integration.

Deși, la prima vedere, nu pare o inovație de neimaginat până acum, acest gen de tehnologie de afișaj s-ar putea să joace un rol determinant pentru a diminua grosimea unui dispozitiv cu câțiva milimetri, exact ceea ce urmărește Apple pentru viitorul său smartphone.

Astfel, DigiTimes crede că Apple va folosi, cel mai probabil, panel-urile TDDI puse la dispoziție de Novatek pentru modelul iPhone 17 Slim de anul viitor, chiar dacă publicația nu are vreo confirmare concretă în acest sens. Mai mult, cei de la DigiTimes cred că Apple va testa tehnologia oferită de Novatek în alte dispozitive, cum ar fi modele noi de Apple Watch sau tablete iPad, înainte să o adopte pentru iPhone.

Modelul Slim ar putea fi, de fapt, iPhone 17 Air

Totuși, acest viitor model iPhone 17 Slim se încadrează, momentan, doar în capitolul zvonurilor și speculațiilor. Există o posibilitate destul de mare ca Apple să schimbe complet planurile referitoare la acest model sau chiar să le anuleze în întregime. Spre exemplu, Jon Prosser de la Front Page Tech, cunoscut insider în ceea ce privește informațiile legate despre viitoare produse Apple (și nu numai), inclină să creadă că acest viitor model slim va purta, de fapt, branding-ul iPhone 17 Air și va include o singură cameră pe spate. În acest caz, Apple cu greu îl va putea poziționa, ca preț, peste modelele Pro.

Sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult