Este oficial: OnePlus 13 va oferi suport pentru încărcare wireless magnetică

08.10.2024
Este oficial: OnePlus 13 va oferi suport pentru încărcare wireless magnetică
Sursa foto: OnePlus

Mai este puțin până când OnePlus 13 va fi lansat.

Evenimentul va avea loc în China la sfârșitul acestei luni și deja a fost anunțat un detaliu foarte interesant despre noul flagship.

Despre ce este vorba

Este oficial: telefonul companiei chineze va veni cu tehnologie de încărcare wireless magnetică, similară cu MagSafe oferită de Apple.

Este o inovație care aduce ecosistemul Android în prezent, pentru că erau în urmă în ceea ce privește adaptarea acestei tehnologii.

Confirmarea oficială

Kinder Liu, președintele și COO-ul companiei, este cel care a confirmat, indirect, noua caracteristică.

Un utilizator de pe platforma Weibo l-a întrebat, inițial, despre potențialele huse din bambus pentru noul telefon.

Liu i-a răspuns că cele tradiționale nu vor fi disponibile, dar că vor lansa unele cu un finisaj ce imită textura lemnului și că acestea vor include suport pentru accesorii magnetice (deci va fi posibilă încărcarea wireless magnetică).

Sursa foto: Android Police

Dacă acest suport nu se va întâmpla prin intermediul huselor, atunci cel mai probabil va fi posibil prin integrarea directă a magnetului în telefonul propriu-zis.

O abordare similară cu Oppo

Această mișcare se aliniază cu direcția adoptată de compania soră Oppo, care a confirmat deja că seria Find X8 va beneficia de încărcare wireless magnetică.

Mai mult, aceștia dezvoltă o întreagă gamă de accesorii magnetice, inclusiv powerbank-uri, care vor fi compatibile cu ambele dispozitive, creând astfel un ecosistem integrat.

Specificațiile lui OnePlus 13

Modelul va avea un display 2K LTPO cu margini ușor curbate și o baterie de 6000 mAh.

Va suporta încărcare wireless la 50W și încărcare rapidă prin cablu la 100W. Procesorul va fi cel mai recent model de Snapdragon.

Smartphone-ul va avea un sistem triplu de camere, fiecare cu senzori de 50 de megapixeli.

Primul flagship Android cu încărcare wireless magnetică

Standardul Qi2, anunțat de Wireless Consortium în 2023, care include funcționalități similare cu MagSafe, nu a fost adoptat de flagship-urile Android din 2024.

Cu alte cuvinte, OnePlus 13 devine unul dintre primele dispozitive Android care face acest pas important spre viitorul încărcării wireless.

Beneficiile pentru utilizatori

Pentru utilizatori, inovația adusă de OnePlus 13 promite o experiență de încărcare wireless mai convenabilă și mai eficientă, precum și posibilitatea de a folosi diverse accesorii magnetice, de la suporturi auto până la sisteme de răcire snap-on.

Deși noul telefon va debuta inițial în China, urmează să fie disponibil pe piața globală, continuând strategia de lansare folosită și pentru OnePlus 12.

Sursa: NotebookCheck

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult