Detalii importante despre viitorul MacBook Pro cu M4, dezvăluite înainte de lansare

08.10.2024
Detalii importante despre viitorul MacBook Pro cu M4, dezvăluite înainte de lansare
Sursa foto: Pexels

Mai țineți minte incidentul din 2010, când un prototip iPhone 4 a fost uitat într-un bar din California de către un angajat al Apple?

Ei, bine, compania se confruntă acum cu ceea ce pare a fi una dintre cele mai importante scurgeri de informații din istoria sa recentă. De data aceasta, protagonistul este următoarea generație de MacBook Pro de 14 inci, dotat cu procesorul M4.

Saga dezvăluirilor

Totul a început cu publicarea unor fotografii ale cutiei pe platforma X și a culminat cu postarea mai multor videoclipuri pe YouTube de către useri din Rusia.

Mai exact, doi la număr. În ambele clipuri, noul laptop este prezentat în detaliu. Conform materialelor apărute, dispozitivul va fi lansat luna viitoare și aduce câteva îmbunătățiri notabile față de generația anterioară.

Specificațiile tehnice

Acestea indică un procesor M4 cu 10 nuclee GPU și 10 nuclee CPU, 16 GB RAM și 512 GB spațiu de stocare.

O noutate semnificativă este prezența a trei porturi Thunderbolt 4, față de doar două în modelul actual, precum și introducerea unei noi culori: Space Black. Silver și Space Gray vor fi și ele disponibile în continuare.

Conform testelor Geekbench 6 prezentate în materialele de pe YouTube, laptopul a înregistrat scoruri de 3.864 pentru single-core și 15.288 pentru multi-core.

Sistemul de răcire activ pare să permită procesorului să atingă performanțe superioare față de aceeași versiune implementată în iPad Pro.

Lansarea oficială

Analistul Mark Gurman de la Bloomberg este de părere că Apple va anunța oficial noua gamă de laptopuri cu cipuri M4 la sfârșitul acestei luni.

Lansarea este programată pentru 1 noiembrie. Din line-up nu vor lipsi atât versiuni de 14 și 16 inci ale MacBook Pro, cât și un Mac mini reproiectat.

De asemenea, va fi și un nou iMac. Toate acestea vor avea diverse variante ale procesorului M4.

Ce știm până acum

Sursa, sau sursele, acestor dezvăluiri este, deocamdată, neclară. Conform unor speculații, ar proveni dintr-un depozit.

Ar exista și informații despre presupusa existență a 200 de unități disponibile pentru vânzare prin intermediul unor grupuri private create pe Facebook.

În ciuda autenticității încă neverificate a acestor scurgeri de informații, multe dintre specificațiile prezentate par plauzibile, în special având în vedere că procesorul M4 a debutat deja pe iPad Pro la începutul acestui an.

Sursa: Wccftech

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult