Probleme cu Microsoft Word: Fișiere șterse accidental din cauza unei erori

08.10.2024
Probleme cu Microsoft Word: Fișiere șterse accidental din cauza unei erori

Microsoft a confirmat, recent, prezenta unei erori în procesorul de text Word, folosit de miliarde de oameni pentru crearea de documente pentru job sau școală.

Acest bug poate duce la ștergerea accidentală a fișierelor în momentul în care utilizatorul vrea să le salveze.

Problema îi afectează în mod exclusiv pe cei care au varianta Word pentru Microsoft 365, versiunea 2409, build-ul 18025.20104 pe dispozitivele lor.

Cum se manifestă

Există două situații specifice în care această eroare poate apărea: atunci când numele fișierului include simbolul pentru diez și când numele acestuia conține extensii de fișier scrise cu majuscule (ca de exemplu .RTF, .Rtf, .DOCX sau .DocX).

Scenariul tipic în care apare această eroare este următorul: utilizatorul modifică ceva într-un document, după care încearcă să închidă procesorul de text și, când este întrebat dacă vrea să salveze ce-a schimbat, dă click pe opțiunea „Da”.

Sursa foto: Reddit

Însă, după ce acest lucru se întâmplă, programul nu salvează documentul, ci îl șterge în secunda doi.

Ce soluții avem la îndemână

Compania a propus câteva soluții de avarie până ce rezolvă problema 100%. Utilizatorii pot fie reveni la o versiune anterioară a Word, verifica Recycling Bin pentru a recupera fișierele șterse sau salva manual documentele înainte să închidă Word.

Mai există următoarea variantă temporară: să modifice setările Backstage dezactivând opțiunea „Don’t show the Backstage when opening or saving files with keyboard shortcuts” din File > Options > Save.

O a patra opțiune ar fi să revină la o versiune anterioară a celebrului procesor de text.

Recomandări pentru utilizatori

Pentru a salva datele importante, experții recomandă păstrarea copiilor de rezervă pentru documentele esențiale, evitarea utilizării majusculelor în extensiile fișierelor și verificarea versiunii de Word instalate pe calculator.

Sursa foto: Reddit

De asemenea, ar trebui salvate frecvent (și manual) documentele și exclus simbolul „#” atunci când vrem să numim un fișier.

Microsoft lucrează în prezent la o soluție care să rezolve această problemă serioasă.

Până atunci, utilizatorii sunt sfătuiți să fie foarte atenți în momentul în care vor să salveze unul sau mai multe documente și să urmeze toate recomandările de mai sus.

Sursa: TechRadar

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult