iOS 18.1: Toate noutățile importante din ultima actualizare Apple

08.10.2024
iOS 18.1: Toate noutățile importante din ultima actualizare Apple
Sursa foto: Apple

Apple se apropie de finalizarea procesului de testare pentru iOS 18.1, iar ultima versiune beta aduce o serie de modificări și îmbunătățiri.

Iată toate noutățile importante pe care utilizatorii le vor putea accesa după lansarea oficială care va avea loc pe 28 octombrie.

Modificări în Control Center

Utilizatorii vor avea acum la dispoziție butoane separate pentru funcțiile AirDrop și Satellite, precum și noi controale dedicate pentru funcțiile Level si Measure.

În plus, toate funcțiile de conectivitate au primit butoane independente în interfață. Acestea includ Airplane Mode, Bluetooth, Date mobile, Wi-Fi, Hotspot Personal, Satellite, AirDrop și VPN.

Reorganizarea are ca scop accesul mai rapid și mai intuitiv la funcțiile utilizate cel mai des de către posesorii de iPhone.

Notificări și Apple Intelligence

Sistemul de notificări a primit îmbunătățiri semnificative în această actualizare.

Un element nou: notificările de pe ecranul de blocare sunt acum numerotate. Astfel, utilizatorii vor ști exact câte notificări au de la fiecare aplicație. Apoi mai este adaptarea automată a culorilor numerelor din stivele de notificări la culoarea wallpaper-ului ales.

Apple Intelligence (indisponibil în țara noastră) se integrează mai profund în sistem prin introducerea unor noi ecrane informative în diverse aplicații.

Cea pentru email-uri, de exemplu, beneficiază acum de un sistem îmbunătățit de sumarizare a mesajelor, completat de răspunsuri inteligente și o mai bună gestionare a mesajelor importante.

Detectarea apneei în somn

Aceasta poate fi accesată prin intermediul aplicației Health și necesită o perioadă minimă de 10 zile pentru colectarea datelor relevante.

Sistemul realizează o analiză completă la fiecare 30 de zile, iar utilizatorii pot activa alertele specifice din setările aplicației pentru a fi informați despre potențiale probleme.

Alte îmbunătățiri demne de menționat

Pentru cei care și-au cumpărat noile modele din gama iPhone 16, interfața de control a camerei a fost optimizată.

Apple Music primește o nouă funcționalitate care permite utilizatorilor să partajeze melodiile preferate direct pe platforma TikTok.

În aplicația Wallet, modul de afișare a soldului Daily Cash pentru Apple Card a fost reorganizat pentru o experiență mai intuitivă.

App Store beneficiază acum de un sistem de căutare în limbaj natural, făcând mai ușoară găsirea aplicațiilor dorite.

Disponibilitate

Conform informațiilor furnizate de cei de la Bloomberg, lansarea oficială a iOS 18.1 este programată pentru data de 28 octombrie.

Până atunci, dezvoltatorii și utilizatorii înscriși în programul de testare publică au posibilitatea de a testa ultima versiune beta.

Sursa: MacRumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult