Revin telefoanele modulare? Xiaomi pregătește un pliabil care se desface în două

09.10.2024
Revin telefoanele modulare? Xiaomi pregătește un pliabil care se desface în două
Sursa foto: Xiaomi

Xiaomi este al treilea cel mai mare producător de telefoane din lume după rivalii Samsung și Apple.

Acesta este unul dintre motivele principale pentru care compania continuă să împingă limitele inovației în industria smartphone-urilor.

După recenta dezvăluire cum că ar lucra la un telefon fără butoane programat pentru lansare în 2025, gigantul tehnologic chinez prezintă acum un concept și mai îndrăzneț.

Un patent care redefinește telefonul pliabil

Brevetul descoperit recent pe platforma Administrației Naționale pentru Proprietate Intelectuală din China (CNIPA, pe scurt) dezvăluie un dispozitiv asemănător ca formă cu modelul Mix Flip.

Spre deosebire de telefoanele pliabile tradiționale, acest concept propune o abordare complet nouă.

În loc să folosească un display flexibil care se îndoaie în jurul unei balamale centrale, partea superioară a acestuia se detașează, conform imaginilor apărute pe net, complet prin intermediul unor pini metalici.

Sursa foto: 91Mobiles

Mai mult decât atât, jumătatea superioară, care include setul de camere multiple, pare să poată efectua o rotație în jurul unei axe.

De ce acest gen de telefon

Această abordare neconvențională ar putea reprezenta răspunsul companiei la una dintre cele mai mari provocări ale telefoanelor pliabile actuale: balamale fragile și scumpe.

Astfel, Xiaomi ar putea oferi o soluție mai durabilă și potențial mai accesibilă pentru consumatorii care vor să cumpere smartphone-uri pliabile, dar se tem că se vor strica în doar câteva săptămâni de utilizare.

Proiecte ambițioase în dezvoltare

Dar asta nu-i tot. Compania chineza lucrează în paralel la așa-numitul Proiect Zhuque, un telefon care elimină complet butoanele fizice.

Este interesant de observat că această direcție vine într-un moment în care alte industrii, de la producătorii de automobile până la cei de electronice, reintroduc butoanele și rotițele fizice ca răspuns la cererea consumatorilor.

Ce urmează pentru Xiaomi?

Cunoscut pentru rapiditatea cu care transformă conceptele în prototipuri și apoi în produse comerciale, Xiaomi ar putea surprinde din nou piața telefoanelor inteligente în viitorul nu tocmai îndepărtat.

Rămâne de văzut ce alte interpretări ale formatului de smartphone pliabil va prezenta compania în anii care vin.

Sursa: PhoneArena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult