Panasonic a debutat cel mai mic și mai ușor obiectiv cu zoom din lume

09.10.2024
Panasonic a debutat cel mai mic și mai ușor obiectiv cu zoom din lume
Sursa foto: Panasonic

Panasonic a venit cu o serie de anunțuri importante, incluzând lansarea celui mai mic și mai ușor obiectiv zoom cu autofocus pentru aparate full-frame: Lumix S 18-40mm F4.5-6.3.

De asemenea, compania a anunțat și actualizări semnificative pentru camera mirrorless Lumix S9.

Un nou record mondial

Acest obiectiv zoom cu autofocus stabilește un record mondial în categoria sa, fiind cel mai compact pentru camere full-frame. În  State, are un preț de 499 de dolari.

Cu o greutate de doar 155 de grame și o lungime de 40.9 mm când este retractat, acesta oferă o perspectivă largă ideală pentru creatorii de conținut video.

Ce caracteristici are

Noul obiectiv beneficiază de o construcție rezistentă la intemperii, permițând utilizarea în diverse condiții meteorologice.

În plus, tehnologia de suprimare a efectului de focus breathing îmbunătățește semnificativ calitatea înregistrărilor video.

Capacitățile sale de focalizare apropiate permit fotografierea de la doar 15 centimetri distanță și oferă o perspectivă largă de 18 mm.

Deschiderea maximă a diafragmei ar putea dezamăgi creatorii care caută un efect de profunzime de câmp mai pronunțat.

Lumix S9 primește un update major

Firmware-ul versiunea 1.1 aduce o serie de îmbunătățiri semnificative pentru utilizatori.

Una dintre acestea este eliminarea completă a limitelor de timp pentru înregistrare video, ceea ce înseamnă că acum creatorii de conținut vor avea mai multă flexibilitate în proiectele lor.

Sursa foto: Panasonic

Noua actualizare de firmware, versiunea 1.1, elimină limitele de timp pentru înregistrare, îmbunătățește compatibilitatea cu aplicația Lumix Lab și adaugă marcaje de cadru pentru a ajuta creatorii de conținut să vadă simultan până la trei raporturi de aspect în timpul filmării.

O nouă culoare

Panasonic a anunțat și o nouă variantă de culoare pentru cel mai mic și mai ușor obiectiv zoom cu autofocus din lume. Numele ei este „Smokey White”.

Noul membru al familiei

Panasonic a prezentat și Lumix S5D, o variantă actualizată a popularului S5, ce va fi disponibilă la sfârșitul lunii octombrie în două configurații de kit.

Noua cameră este echipată cu un senzor full-frame CMOS de 24.2 megapixeli și oferă un ISO maxim de 51.200. Vine cu tehnologia Dual Native ISO (cu valori de 640 și 4000) si poate înregistra video la rezoluție 4K 60p/50p în format 4:2:0 10-bit.

În plus, are un sistem avansat de stabilizare Dual I.S. care oferă până la 6.5 trepte de compensare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult