Variantele de culori oferite de Apple pentru iPhone 16 Pro și Pro Max, deși elegante, nu oferă diversitate pentru utilizatorii care preferă acest lucru.
Chiar dacă acestea nu sunt pe placul tuturor, există mereu huse sau skin-uri personalizate.
Un YouTuber cunoscut sub numele de Phone Repair Guru a demonstrat că este posibilă crearea unui iPhone 16 Pro cu spate transparent pentru utilizatorii care-și doresc ceva deosebit.
Întregul proces este complex și necesită atenție și expertiză, deci nu faceți așa ceva acasă decât dacă sunteți specialiști.
Procedura începe cu îndepărtarea panoului din spate al telefonului, facilitată de noua metodă de asamblare adoptată de Apple pentru seria iPhone 16.
Folosind căldură pentru a dezlipi panoul posterior, procesul continuă cu demontarea atentă a componentelor esențiale: bobina de încărcare MagSafe, blițul si microfonul posterior.
Un pas important are de-a face cu îndepărtarea hârtiei de grafit, urmată de scufundarea panoului în acetonă timp de trei zile.
Partea cea mai interesantă a procesului este utilizarea galiului (un metal): atunci când este încălzit și aplicat peste aluminiul reciclat al telefonului, declanșează o reacție chimică ce permite îndepărtarea ușoară a metalului.
Acestea sunt spectaculoase: avem un iPhone 16 Pro cu spate complet transparent, care permite vizualizarea componentelor interne.
Totuși, există câteva aspecte importante de luat în considerare înainte de a încerca această modificare.
Procesul implică manipularea unor substanțe chimice potențial periculoase, inclusiv producerea de hidrogen ca produs secundar.
Mai este si faptul ca rezistența la apă a telefonului poate fi compromisă si ca îndepărtarea hârtiei de grafit ar putea afecta capacitatea de răcire a dispozitivului.
Dar, cel mai important, este foarte probabil ca Apple să nu ofere servicii de garanție pentru un astfel de dispozitiv.
Deși rezultatul este impresionant, această modificare ar trebui încercată doar de profesioniști cu experiență în repararea dispozitivelor mobile.
Un alt YouTuber a venit cu o altă idee îndrăzneață: să-și fabrice propriul iPhone folosind componente comandate de pe celebrul site chinezesc.
La o lună de la publicarea clipului său, a reușit să strângă un număr impresionant de vizualizări: aproape 3 milioane.
Creatorul de conținut discută despre procesul de asamblare, despre calitatea pieselor (pentru că unele pot veni deteriorate), dar și despre cum performează acestea în produsul final.
Spoiler alert: telefonul chiar merge, cu mici excepții.
De asemenea, el menționează și costul total pentru a vedea dacă este mai ieftin să construiești un iPhone de la zero sau să cumperi unul nou.