YouTube le răspunde utilizatorilor nemulțumiți: „Nu am ascuns butonul Skip”

10.10.2024
YouTube le răspunde utilizatorilor nemulțumiți: „Nu am ascuns butonul Skip”
Sursa foto: Pexels

Mai mulți utilizatori ai YouTube au observat, în ultimele câteva săptămâni, că interfața platformei a trecut printr-o schimbare.

Au urmat mai multe discuții in jurul acestui subiect, discuții care s-au transformat, apoi, în speculații. Aflăm mai jos despre ce este vorba.

Butonul Skip este diferit

Se pare că opțiunea de a omite reclame pe YouTube a fost modificată.

Acest lucru s-a întâmplat atât pe dispozitivele mobile cu Android și iOS, cât și pe varianta desktop. Pe telefoane, cronometrul tradițional care număra secundele până la apariția butonului de Skip a dispărut complet.

Pe desktop, situația este și mai intrigantă: unii utilizatori au raportat prezența unor dreptunghiuri întunecate în locul unde anterior se afla cronometrul.

Explicații oficiale

Pentru a clarifica situația, purtătorul de cuvânt al YouTube, Oluwa Falodun, a spus că funcționalitatea de bază a butonului de Skip rămâne neschimbată.

Cu alte cuvinte: acesta continuă să apară după cele cinci secunde obligatorii de vizionare a reclamei. Ceea ce s-a modificat este doar modul de prezentare.

O interfață simplificată

YouTube susține că această schimbare face parte dintr-o strategie mai amplă de simplificare a interfeței player-ului pentru reclame.

Obiectivul declarat este de a oferi utilizatorilor o experiență care să-i captiveze în timpul vizionării reclamelor.

Adică, în loc să existe un dreptunghi care să acopere o parte din reclamă, s-a optat pentru o bară de progres discretă, poziționată în partea de jos a ecranului.

Reacțiile utilizatorilor

Pentru persoanele obișnuite să se uite cu atenție la cronometru și să apese butonul de Skip imediat ce acesta devine disponibil, absența lui ar putea duce la vizionarea unor secvențe mai lungi din reclame.

Mai mult, dacă reclama este suficient de captivantă, utilizatorul ar putea fi atât de absorbit încât să uite complet să mai apese butonul respectiv.

Există îngrijorări că schimbarea ar putea fi doar primul pas către eliminarea completă a opțiunii de a sări peste reclame.

Ce putem face ca să evităm reclamele

Pentru cei care doresc să nu le mai vadă deloc, platforma oferă în continuare opțiunea Premium.

Totuși, prețurile acestui serviciu au fost majorate recent, făcând această alternativă mai puțin accesibilă pentru utilizatorii obișnuiți.

Sursa: Neowin

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult