Conform analiștilor, vânzările iPhone 16 se aliniază așteptărilor Apple

10.10.2024
Conform analiștilor, vânzările iPhone 16 se aliniază așteptărilor Apple
Sursa foto: Pexels

La câteva săptămâni de când a fost lansată noua serie iPhone 16, analiștii de pe piața tehnologică încep să ofere primele evaluări privind vânzările celor mai noi telefoane Apple.

Conform raportului recent publicat de reputatul analist Ming-Chi Kuo, situația pare să fie în concordanță cu așteptările companiei.

Îmbunătățiri substanțiale

Gama iPhone 16, lansată luna trecută în California, a adus o serie de îmbunătățiri importante, cum ar fi noua familie de procesoare A18 și un design optimizat.

În plus, acum există două elemente distinctive: un nou buton dedicat pentru cameră și cel denumit Action pe toate modelele.

Aceste caracteristici par să fi contribuit la menținerea interesului consumatorilor la nivelul anticipat de Apple.

Performanța modelelor Pro

În ceea ce privește performanța specifică a diferitelor modele, cele Pro continuă să fie starurile noii game.

Kuo subliniază că cererea pentru iPhone 16 Pro se aliniază cu cea înregistrată anul trecut pentru 15 Pro, cu avantajul unor timpi de livrare mult mai reduși.

Dacă ne aducem aminte, predecesorul s-a confruntat atunci cu probleme de disponibilitate în primele săptămâni de la debut.

Situația modelelor de bază

Situația este una diferită pentru modelele de bază.

Conform analizei lui Kuo, varianta standard și cea denumită Plus înregistrează o cerere mult mai mică.

Acesta este motivul pentru care Apple a redus comenzile de componente cu aproximativ 3-5% pentru perioada de după mijlocul lunii noiembrie.

Producția estimată pentru 2024

În termeni de producție, se estimează că Apple va menține un volum de 88-89 milioane de unități pentru ultimul trimestru al anului 2024, ușor sub nivelul seriei iPhone 15, care a atins 90-91 milioane de unități.

Contextul următoarelor două luni ar putea influența pozitiv aceste cifre, având în vedere că Black Friday va avea loc luna viitoare, urmat de perioada tradițională de cumpărături de Crăciun, când mulți consumatori nu se mai uită la bani atunci când vor să cumpere cadouri pentru cei dragi.

Focus pe piața americană

Un aspect interesant al strategiei Apple este accentul pus pe piața americană în contextul lansării iminente a funcțiilor Apple Intelligence.

Acestea sunt așteptate să fie implementate odată cu actualizarea iOS 18.1., care este programată pentru sfârșitul lunii acesteia, mai exact pe data de 28 octombrie.

Sursa: 9To5Mac

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult