Samsung Wallet introduce transferul de bani între telefoane Galaxy printr-un simplu tap

10.10.2024
Samsung Wallet introduce transferul de bani între telefoane Galaxy printr-un simplu tap

Samsung a introdus o nouă funcție în aplicația Samsung Wallet, una de altfel foarte utilă pentru toți utilizatorii de telefoane Galaxy.

Despre ce este vorba

Cunoscută ca Tap Transfer, această nouă caracteristică le permite utilizatorilor să trimită și să primească bani printr-o simplă atingere între dispozitivele lor și ale prietenilor sau rudelor.

Inițial limitată la plăți în magazinele fizice, aplicația Samsung Wallet se extinde acum cu această opțiune.

Disponibilitate limitată

Deocamdată, funcția este disponibilă doar în Coreea de Sud. Mai mult ca sigur, va fi implementată și pe alte continente în viitor.

Întreg procesul de a trimite și primi bani este simplu: utilizatorii trebuie doar să adauge datele contului bancar în aplicație, să introducă suma și să atingă spatele telefoanelor între ele pentru a iniția transferul.

Cum funcționează Tap Transfer

Această tehnologie funcționează prin intermediul NFC. Conform companiei, securitatea datelor este asigurată prin multiple niveluri de protecție.

După inițierea procesului, aplicația solicită verificarea amprentei digitale a celui care trimite bani. În plus, pentru a proteja confidențialitatea ambelor părți, numerele de telefon sunt criptate.

Expeditorul va putea vedea doar ultimele patru cifre ale destinatarului.

Funcționalități adiționale și extinderea suportului bancar

Trebuie menționat și faptul că utilizatorii pot configura aplicația pentru a primi bani chiar și atunci când ecranul telefonului este blocat.

În prezent, serviciul este susținut de Woori Bank din Coreea de Sud, iar Samsung a confirmat că lucrează la extinderea suportului pentru alte bănci în viitorul apropiat.

Un viitor promițător pentru Samsung Wallet

Utilitatea acestei funcții în diverse scenarii cotidiene a fost adusă în discuție de către un oficial al companiei. De exemplu, posesorii de telefoane Galaxy vor putea transfera bani de buzunar către copiii lor sau efectua tranzacții directe pentru diferite obiecte.

Compania a anunțat că va include, în viitorul apropiat, mai multe operațiuni bancare zilnice, precum servicii de transfer rapide, depuneri și retrageri la ATM-uri sau adăugarea de conturi.

Alte funcții interesante

Recent, Samsung a îmbogățit aplicația și cu alte funcții care permit utilizatorilor să-și personalizeze cardurile de reîncărcare conform preferințelor.

Această noutate ușurează transferurile monetare mobile pentru utilizatorii de dispozitive Samsung Galaxy.

Pe măsură ce tehnologia continuă să evolueze, astfel de funcționalități ar putea deveni standarde în industria plăților mobile.

Sursa: SamMobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult