Noua funcție Google Maps: Șoferii pot rezerva locuri de parcare direct din aplicație

11.10.2024
Noua funcție Google Maps: Șoferii pot rezerva locuri de parcare direct din aplicație

Google s-a asociat săptămâna aceasta cu un start-up care se ocupă cu găsirea și rezervarea locurilor de parcare pentru șoferi direct din Google Search și Google Maps.

Prin această colaborare, compania americană își dorește să-i ajute pe șoferi să găsească și să rezerve un loc de parcare.

Startup-ul SpotHero are origini în SUA, deci momentan noul serviciu va fi valabil doar acolo și în Canada.

Un proces de rezervare simplificat

Odată cu această integrare, procesul de rezervare promite să devină simplu: utilizatorii vor putea găsi repede un loc de parcare care să fie aproape de destinația lor, pe care ulterior să-l rezerve cu un singur click pe butonul „Book Online” direct din aplicațiile Maps sau Search.

Sistemul îi va redirecționa către website-ul SpotHero pentru finalizarea rezervării, totul realizându-se fără a părăsi interfața aplicațiilor Google.

Sursa foto: SpotHero

Mai mult decât atât, platforma are opțiuni avansate de filtrare, permițând șoferilor să identifice toate acele locuri care dispun de facilități pentru persoane cu dizabilități sau de stații de încărcare pentru vehicule electrice.

 

Avantajele colaborării

Pentru SpotHero, această integrare este un pas major, pentru că serviciile Google Maps și Search sunt utilizate de miliarde de oameni din întreaga lume.

Compania își asigură un comision de 35% din fiecare rezervare și se apropie de pragul impresionant de 1,5 miliarde de dolari în rezervări de parcări procesate.

Startup-ul nu este străin de parteneriate strategice, având deja o colaborare similară cu Apple Maps pentru utilizatorii de iPhone și Mac.

Pentru Google, care nu deține un instrument propriu de rezervare a parcărilor, această integrare vine în completarea altor parteneriate.

Disponibilitate limitată

Disponibilitatea serviciului acoperă în prezent 300 de orașe din SUA și Canada, fiind însă limitată la zonele urbane mai dezvoltate.

Utilizatorii pot face rezervări în avans, specificând data și ora dorite, ceea ce elimină stresul găsirii unui loc de parcare în ultimul moment.

Noi funcții adăugate recent

Doua dintre acestea sunt afișarea detaliilor despre destinație pe măsură ce șoferii se apropie de ea și informații despre spațiile de parcare disponibile în interiorul sau în apropierea clădirilor.

Asocierea dintre Google și SpotHero este un pas important în ceea ce privește viitorul mobilității urbane.

Aceasta ne arată cum simplifică tehnologia aspectele cele mai stresante ale conducerii în orașe aglomerate, cum ar fi găsirea unui loc de parcare care să nu fie la ani-lumină de locul în care avem treabă.

Sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult