Google a lansat Imagen 3, o nouă versiune a generatorului de imagini bazat pe AI. Ce îmbunătățiri aduce

11.10.2024
Google a lansat Imagen 3, o nouă versiune a generatorului de imagini bazat pe AI. Ce îmbunătățiri aduce
Foto: Google. Imagine generată cu Imagen 3.

Google a lansat Imagen 3, descris drept modelul AI de generare de imagini pe baza instrucțiunilor text de cea mai înaltă calitate realizat de companie până acum. Imagen 3 ar fi capabil să genereze imagini cu detalii mai bune, cu iluminare mai bogată și cu mai puține artefacte decât versiunile anterioare.

De asemenea, Google se laudă ca a îmbunătățit abilitatea modelului AI Imagen 3 de a înțelege instrucțiunile text, aceasta ajutându-l să genereze imagini într-o varietate de stiluri vizuale, fiind capabil să înțeleagă detaliile minore din instrucțiunile text mai complexe.

Noul model AI este capabil să genereze imagini de înaltă calitate într-o varietate de formate și stiluri vizuale, de la schițe, trecând prin peisaje fotorealiste și ajungând chiar până la emularea caracteristicilor unei picturi în ulei sau ale unor creații realizate din plastilină.

Google spune că Imagen 3 înțelege instrucțiunile text scrise într-un mod natural, folosind limbajul de zi cu zi, făcându-l astfel mai ușor de folosit decât alternativele care necesită utilizarea anumitor expresii exacte pentru a obține rezultatele dorite.

Mai multe detalii, stiluri vizuale, dar și securitate sporită

Bazele de date extinse cu ajutorul cărora a fost antrenat Imagen 3 îi permite modelului să înțeleagă concepte precum unghiurile specifice ale camerei prin intermediul cărora ar trebui să fie redată imaginea generată, cu detalii mult mai bogate și o iluminare mult îmbunătățită. Spre exemplu, generatorul de imagini poate adăuga detalii precum ridurile specifice pielii umane sau texturi complexe, cum ar fi materialul unei țesături.

De asemenea, pentru a limita posibilitatea ca Imagen 3 să genereze imagini cu un conținut ce ar putea fi considerat ofensiv sau dăunător, modelul de AI a fost înzestrat cu numeroase filtre extinse, precum și cele mai recente tehnologii de confidențialitate, siguranță și securitate. Dintre acestea se remarcă SynthID, o unealta avansată de plasare de watermark-uri, care include câte un astfel de element de identificare digital în pixelii fiecărei imagini. Acesta este imperceptibil pentru ochiul uman, însă ușor de detectat în caz de nevoie.

Puteți accesa Imagen 3 aici și îl puteți testa prin intermediul Gemini cu un click pe butonul „Try it on Gemini”.

Sursa: Google

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult