Promis acum mai bine de un an, WhatsApp pentru iPad întârzie să fie lansat

11.10.2024
Promis acum mai bine de un an, WhatsApp pentru iPad întârzie să fie lansat
Foto: 9to5Mac.com

În timp ce noi funcții precum cele bazate pe inteligența artificială sau posibilitatea de a personaliza discuțiile cu teme sunt adăugate versiunii pentru smartphone-uri de WhatsApp, Meta întârzie să-și îndeplinească una dintre mai vechile promisiuni legate de populara aplicație de mesagerie.

Mai exact, anul trecut, imediat după lansarea versiunii reactualizate a aplicației WhatsApp pentru computerele Mac care rulează MacOS, Meta a promis ca va oferi și o variantă nativă de WhatsApp pentru tabletele din gama iPad. Ce-i drept, această aplicație pentru iPad a fost lansată în luna septembrie a anului trecut, în versiune beta. Din păcate, după mai bine de un an, WhatsApp pentru iPad a rămas în același stadiu beta.

Meta pare că nu apreciază tabletele iPad

De altfel, Meta nu are o reputație tocmai bună atunci când vine vorba despre aplicațiile optimizate pentru tabletele iPad. Din suita de aplicații specifice companiei, cum ar fi Facebook, Instagram, WhatsApp sau Threads, doar prima beneficiază de o versiune nativă pentru iPadOS, și aceea lipsită de update-uri semnificative în ultimii ani. De altfel, Adam Mosseri, CEO-ul Instagram, a sugerat anul trecut că iPad-ul nu reprezintă o prioritate pentru rețeaua de socializare pe care o conduce.

Măcar în ceea ce privește computerele Mac, cei de la Meta s-au dovedit ceva mai grijulii în a adapta WhatsApp pentru această platformă, cu o nouă versiune special optimizată pentru modelele echipate cu procesoare de fabricație Apple (dotate cu cipuri M1 sau mai recente).

În timp ce versiunile pentru iOS (iPhone) ale aplicațiilor Instagram și Threads pot fi rulate și pe iPadOS, utilizatorii de iPad care doresc să converseze cu prietenii de pe WhatsApp au la dispoziție doar versiunea beta amintită mai devreme, ediția de iOS nefuncționând pe tablete.

Din păcate, după mai bine de un an de așteptare, Meta nu lasă impresia că s-ar grăbi cu lansarea unei versiuni stabile a aplicației WhatsApp pentru iPad. Iar versiunea Beta, deși oferă aceleași funcții precum aplicația de iPhone, are în continuare numeroase bug-uri și suferă de pe urma crash-urilor.

Este încă neclar dacă producătorii de la Meta întâmpină probleme în procesul de a rezolva aceste bug-uri sau dacă, pur și simplu, compania nu pune un accent deosebit pe potențialii clienți de pe iPad, tabletele Apple fiind, în continuare, cele mai populare astfel de dispozitive din lume.

Sursa: 9to5Mac.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult