Motorola introduce funcția Circle to Search pe gama sa premium de smartphone-uri

14.10.2024
Motorola introduce funcția Circle to Search pe gama sa premium de smartphone-uri
Foto: Motorola

Motorola, prin parteneriatul său cu Google, își dorește să ofere instrumentele avansate de căutare bazate pe inteligența artificială, mesageria smart și editarea foto, toate acestea redefinind modul prin care utilizatorii se conectează cu lumea din jurul lor. Pe măsură ce parteneriatul evoluează, utilizatorii își vor putea personaliza și eficientiza activitatea de zi cu zi prin intermediul accesului la inovații din partea Motorola.

Găsește mai ușor informații cu Circle to Search de la Google

Poți căuta orice fără a fi nevoie să schimbi între aplicații și exact asta oferă Circle to Search, o modalitate de căutare ce va fi adăugată pe anumite smartphone-uri Motorola (lista de compatibilitate actualizată poate fi consultată aici), printr-un simplu gest. Cu doar un cerc, o evidențiere, scris mână sau o simplă atingere, utilizatorii pot obține instant informațiile de care au nevoie, fără a părăsi aplicația în care se află.

Motorola Circle to Search
Foto: Motorola

Fie că navighează pe rețelele sociale și întâlnesc un termen necunoscut, o pereche de pantofi le atrage atenția sau doresc să afle mai multe despre meniul unui restaurant, Circle to Search le permite utilizatorilor să caute ceea ce este afișat pe device-ul lor, fără a fi necesare capturi de ecran. Mai mult decât atât, Circle to Search va putea să identifice melodii prin lunga apăsarea a butonului de pornire sau prin bara de navigare (utilizatorii trebuie să apese butonul de muzică pentru a identifica piesa).

Motorola Circle to Search
Foto: Motorola

Inițiați dialoguri cu Gemini Live

Vorbește cu Gemini, asistentul tău AI de la Google pentru a spori creativitatea și productivitatea. Acum, cu Gemini Live, poți avea conversații mai naturale pentru că nu mai este nevoie să scrii, ci poți vorbi direct cu Gemini pentru a primi răspunsuri clare și rapide. Vrei idei pentru o petrecere, cadouri sau o vacanță? Gemini te ajută să găsești cele mai bune soluții. Poți discuta despre orice te interesează sau să te pregătești pentru un eveniment important, cu ajutorul lui Gemini Live. Găsești Gemini Live pe ecranul extern al telefoanelor Motorola Razr 50 Ultra și Motorola Razr 50, serviciul fiind disponibil doar în limba engleză.

Conversații mai inteligente, personalizate și interactive cu funcția „Rich Communication Services”

Google Messages pe dispozitivele Motorola oferă utilizatorilor toate funcțiile avansate de mesagerie ale Google. Cu suport pentru RCS (Rich Communication Services, disponibil momentan doar în State Unite ale Americii), standardul modern de mesagerie, Google Messages schimbă modul în care ne conectăm. Google Messages duce personalizarea la nivelul următor și oferă utilizatorilor opțiunea de a schimba culoarea bulelor de mesaje, fundalurile conversațiilor și ale persoanei cu care comunică, de a filma și trimite un GIF selfie, astfel încât fiecare conversație să fie unică. De asemenea, utilizatorii pot să-și continue cu ușurință conversațiile pe un telefon, tabletă sau computer, fără a pierde vreun detaliu.

Totodată, cu RCS activat, utilizatorii vor beneficia de un schimb calitativ al imaginilor și videoclipurilor, indicatori de tastare, mesaje livrate și confirmări de citire, precum și de chat-uri de grup îmbunătățite atunci când trimit mesaje către utilizatorii iPhone. În plus, clienții Motorola și Lenovo pot profita de Smart Connect pentru o experiență cross-device și mai fluentă.

Foto: Motorola

Mesageria devine mai inteligentă, datorită instrumentelor bazate pe AI ale Google care permit funcții precum Gemini în Google Messages și Magic Compose. Atunci când caută sugestii sau suport pentru task-uri precum planificarea sau găsirea ideilor de cadouri, utilizatorii pot discuta cu Gemini direct prin Google Messages. Magic Compose oferă utilizatorilor modalități de a crea răspunsuri stilizate sugerate, pentru o comunicare fără efort. De exemplu, funcția oferă răspunsuri bazate pe context, economisind timp, iar mesajele vor suna natural. Utilizatorii pot merge mai departe prin rescrierea unui mesaj într-un ton mai formal sau mai amuzant, astfel încât să comunice mai eficient, în funcție de context.

Editare, organizare și căutare cu Google Photos AI

Cu Google Photos ca aplicație de fotografii pe smartphone-urile Motorola, utilizatorii obțin acces la imaginile lor pe mai multe dispozitive, datorită integrării în ecosistemul Google. Acest lucru permite partajarea, colaborarea și backup-ul în cloud fără întreruperi, cu sincronizare automată. În plus, funcțiile avansate de editare AI ale Google, precum Magic Editor, Magic Eraser și Photo Unblur, oferă utilizatorilor posibilitatea să-și editeze cu ușurință amintirile.

Cu Magic Editor, inteligența artificială generativă ajută la editarea fotografiilor. Utilizatorii vor putea să repoziționeze subiectul, să îmbunătățească fundalurile și să ajusteze elementele imaginii cu gesturi simple, făcând editările ușoare.

Parteneriatul dintre Motorola și Google asigură accesul la instrumente care simplifică și îmbunătățesc activitatea de zi cu zi, iar Motorola va continua astfel să ofere cele mai bune soluții pentru utilizatori.

Sursa: Motorola

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult