Sony Xperia 1 VI a primit suport pentru Wi-Fi 7: Avantaje și disponibilitate

14.10.2024
Sony Xperia 1 VI a primit suport pentru Wi-Fi 7: Avantaje și disponibilitate
Sursa foto: Sony

Sony Xperia 1 VI a debutat în prima jumătate a acestui an. La mai bine de patru luni distanță, modelul de top al producătorului japonez a primit un update de software.

Această actualizare aduce cu ea suport pentru Wi-Fi 7, o tehnologie de conectivitate wireless de ultimă generație.

Ce aduce Wi-Fi 7

Wi-Fi 7, cunoscut și sub denumirea tehnică 802.11be, este un salt important pe partea de conectivitate fără fir. De ce?

Răspunsul este simplu: pentru că oferă viteze de transfer impresionante și o stabilitate mult îmbunătățită a conexiunii.

Printre avantajele notabile ale acestei tehnologii se numără o latență de până la 100 de ori mai mică în comparație cu predecesorul său, Wi-Fi 6.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sony | Xperia (@sonyxperia)

Cu alte cuvinte, experiența de utilizare este mult mai fluidă, în special pentru acele aplicații care necesită un timp de răspuns rapid, cum ar fi jocurile online sau streaming-ul video HD.

Performanțe și în medii aglomerate

Mai mult, Wi-Fi 7 operează pe benzile de frecvență de 2.4 GHz, 5 GHz și 6 GHz, ceea ce se traduce printr-o capacitate de a evita interferențele în mediile în care sunt multe rețele wireless.

De asemenea, vorbim despre o viteză maximă teoretică de transfer ce poate atinge valoarea de 46 Gbit/s.

Această capacitate este mai mult decât esențială pentru realitatea virtuală, cea augmentată sau realitatea extinsă.

Actualizarea, disponibilă treptat

Este important de menționat că actualizarea care aduce suport pentru Wi-Fi 7 pe Xperia 1 VI este distribuită în etape, adică unele regiuni vor beneficia de ea înaintea celorlalte.

Sursa foto: Sony

Pentru a profita pe deplin de avantajele oferite de acest standard wireless nou, utilizatorii vor avea nevoie și de un router compatibil cu Wi-Fi 7.

Alte schimbări

Dincolo de acest update, telefonul se remarcă prin alte câteva schimbări notabile față de predecesorul său, dimensiunile fiind pe primul loc.

Noul model nu mai are raportul de aspect 21:9, ci un design mai lat și mai scurt, similar cu ceea ce oferă concurenți precum Galaxy S24 Ultra.

O altă schimbare se poate observa la nivelul ecranului, unde rezoluția a fost redusă de la 4K la FHD+. Deși la prima vedere acest lucru ar putea părea un pas înapoi, în realitate această decizie aduce beneficii pentru autonomia bateriei.

În plus, noul ecran FHD+ este mai luminos și beneficiază de o rată de reîmprospătare dinamică, variind între 1 și 120Hz.

Sursa: GSMArena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult