Xiaomi 15 Pro, surprins în public înainte de lansarea oficială

15.10.2024
Xiaomi 15 Pro, surprins în public înainte de lansarea oficială
Sursa foto: mi-home | Xiaomi 14 Ultra

Acum câteva luni apăreau primele scurgeri de informații despre viitoarele telefoane de la Xiaomi, mai exact modelele 15 si 15 Pro.

Unul dintre zvonuri spunea ca ambele vor fi echipate cu Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4, ceea ce le-ar face primele dispozitive care vor avea acest nou procesor de top.

Prima imagine cu flagship-ul

După ce randările scăpate pe internet au oferit un prim indiciu despre designul și culorile modelului Xiaomi 15 Pro, acum dispozitivul a fost surprins și în realitate.

Iată că acum avem prima poză cu modelul Pro.

Sursa foto: Notebookcheck

În imaginea publicată recent pe platforma de socializare chineză Weibo, putem vedea cum acesta este ținut în mână de către Wang Xiaoyan, vicepreședintele Grupului Xiaomi.

Design similar cu modelul anterior?

Telefonul pare că va păstra liniile familiare ale predecesorului său, Xiaomi 14 Pro.

Insula camerei, element definitoriu al designului, își menține poziția caracteristică pe spatele telefonului.

Cu toate acestea, o modificare subtilă atrage atenția: blițul LED a fost mutat în afara insulei principale a camerei.

Autofocus cu laser

Experții speculează că reconfigurarea a fost făcută pentru a face loc unui modul avansat de autofocus cu laser.

Această tehnologie, utilizată frecvent în smartphone-uri și camere profesionale, folosește un fascicul laser pentru a măsura cu precizie distanța dintre cameră și subiect.

Sursa foto: Notebookcheck

Rezultatul este o focalizare mai rapidă și mai precisă, adică imagini mai clare și mai detaliate în tot felul de condiții de iluminare.

Cameră și procesor

Se așteaptă ca flagship-ul să aibă un senzor principal de 50 de megapixeli, cu o deschidere f/1.4, și o lentilă ultra-wide tot de 50 de megapixeli.

Noutatea vine sub forma unei camere telephoto de 50 de megapixeli, bazată pe senzorul Sony IMX858, capabilă de un zoom optic de 5X. Pentru selfie-uri și apeluri video, utilizatorii vor avea la dispoziție un senzor frontal de 32 de megapixeli.

Dincolo de cameră, dispozitivul ar avea noul procesor Snapdragon 8 Gen 4, cel mai recent și mai puternic chip de la Qualcomm. Acesta va fi susținut de până la 16 GB de memorie RAM și opțiuni generoase de stocare, de până la 1 TB.

Ecran și baterie adaptate cerințelor

Display-ul ar fi un AMOLED de 6,78 inci, cu margini curbate pe toate cele patru laturi, rezoluție 2K și o rată de reîmprospătare de 120 Hz.

Pentru a susține toată puterea, compania a optat pentru o baterie de 6000 mAh.

Aceasta va suporta încărcare rapidă atât prin cablu (90W), cât și wireless (80W).

Lansare oficială la orizont

Seria Xiaomi 15 urmează să fie dezvăluită oficial mai târziu în această lună, posibil pe 20 octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult