Sony Xperia 1 VI se lansează într-o nouă variantă de culoare

15.10.2024
Sony Xperia 1 VI se lansează într-o nouă variantă de culoare
Foto: Sony

Lansat în primăvara acestui an, smartphone-ul Xperia 1 VI de la Sony este pe cale să primească o nouă variantă de culoare. Cel puțin pentru locuitorii continentului european. Și asta pentru că flagship-ul Sony era deja disponibil în noua culoare roșie Scarlet, însă doar în Japonia. Ei bine, după cinci luni de așteptare, noua variantă Scarlet de Xperia 1 VI este disponibila și pentru clienții din Europa.

Hardware de top, cu jack de căști și suport pentru microSD

Odată cu această nouă lansare, dar și cu adăugarea suportului pentru Wi-Fi 7 prin intermediul unui update software, Sony pare să acorde ceva mai multă atenție telefonului său premium decât a făcut-o în cazurile altor modele. Xperia 1 VI beneficiază de un ecran cu diagonala de 6,5 inci, cu rezoluție 2340 x 1080, rată de refresh de 120 Hz, compatibil HDR, protejat cu sticlă Gorilla Glass Victus 2. Dotat cu un cadru metalic din aluminiu, telefonul beneficiază de protecție la apă și praf cu certificare IP68.

În interiorul lui Sony Xperia 1 VI bate „o inimă” Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, asistată de 12 GB de memorie RAM și versiuni de stocare cu 256 GB sau 512 GB de tip UFS 4.0. Varianta de culoare Scarlet este disponibilă doar cu 512 GB de stocare. Sistemul de camere cu optică Zeiss beneficiază de un senzor principal de 48 MP, cu stabilizare optică, un obiectiv telephoto de 12 MP cu zoom optic variabil 3,5x – 7,1x, dar și un senzor ultra-wide de 12 MP.

Chiar dacă este un flagship, Sony Xperia 1 VI beneficiază de unele dotări foarte rar întâlnite la asemenea modele: jack de căști audio de 3,5 mm, dar și suport pentru carduri de memorie microSDXC, în locul celei de-a doua cartele SIM. Bateria telefonului are o capacitate de 5000 mAh și se încarcă, pe fir, la 30W sau, wireless, la 15W.

Preț și disponibilitate

Versiunea Scarlet de Xperia 1 VI, cu 12 GB de memorie RAM și 512 GB stocare, are un preț de 1.499€ și este disponibil în exclusivitate prin magazinul oficial online al celor de al Sony. Livrările ar trebui să înceapă astăzi pentru clienții din Regatul Unit al Marii Britanii și de pe 17 octombrie în Germania.

Sursa: GSM Arena, Sony Store

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult