Spotify extinde funcția de videoclipuri muzicale în alte 85 de piețe

15.10.2024
Spotify extinde funcția de videoclipuri muzicale în alte 85 de piețe

Spotify vine cu o veste bună pentru utilizatorii săi Premium.

După ce echipa din spate a efectuat un test limitat inițial în 12 piețe, a decis că va extinde serviciul de videoclipuri muzicale în beta către încă 85 de țări.

Conexiune cu artiștii preferați

Impactul videoclipurilor muzicale asupra experienței de ascultare nu poate fi subestimat.

Datele Spotify arată că utilizatorii care descoperă o melodie și apoi se uită la videoclipul filmat pentru ea au o probabilitate cu 34% mai mare de a reda piesa.

Videoclipurile muzicale cresc interacțiunea

Mai mult, șansele ca un cântec descoperit împreună cu videoclipul său să fie salvat sau distribuit cresc cu 24%.

Ceea ce subliniază, pentru a mia oară, că videoclipurile încă au puterea de a crea conexiuni între artiști și fanii lor.

Noi funcții pentru o experiență mai bună

Pentru a face experiența cât mai fluidă și intuitivă, Spotify introduce noi funcții.

Una dintre ele: utilizatorii vor putea identifica rapid piesele care au videoclipuri asociate datorită unor indicatori vizuali așezați strategic lângă numele cântecelor.

Căutarea a devenit și ea mai eficientă, permițând găsirea simultană a melodiilor și a videoclipurilor corespunzătoare.

Comutare fără întreruperi între audio și video

O altă îmbunătățire este posibilitatea de a comuta fără întreruperi între formatul audio și cel video, printr-o simplă atingere, disponibilă atât pe mobil, cât și pe desktop.

Abonații Premium din țările eligibile pot accesa butonul „Switch to video” pentru piesele care beneficiază de această opțiune.

Videoclipul va începe să ruleze din punctul în care se afla melodia, oferind o tranziție naturală. Revenirea la modul audio se face la fel de ușor. Pentru o experiență cinematografică, utilizatorii pot roti dispozitivul mobil pentru vizionare pe ecran complet.

Viitoare extindere a catalogului de videoclipuri

Deși acesta este momentan limitat, Spotify promite o extindere continuă în săptămânile care vin.

Pentru abonații Premium, videoclipurile muzicale în beta se alătură unor servicii exclusive precum AI Playlist, DJ și  Jam.

Prin integrarea acestei funcționalități, Spotify vrea să ofere o experiență muzicală completă, care să satisfacă atât ascultătorii tradiționali, cât și pe fanii componentei vizuale a muzicii preferate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult