YouTube adaugă funcții noi și promite îmbunătățiri viitoare

16.10.2024
YouTube adaugă funcții noi și promite îmbunătățiri viitoare
Foto: YouTube

YouTube, cea mai populară platformă de partajare a clipurilor video, primește noi funcții, bazate pe feedback-ul primit din partea comunității. Prima dintre acestea este legată de viteza de redare a clipurilor video, care poate acum fi modificată în trepte de 0,05 procente (spre deosebire de 0,25%, cât era până acum). Viteza maximă de redare este în continuare dublul celei originale.

De asemenea, funcția de „sleep timer”, anunțată în vară sub forma unui test pentru abonații YouTube Premium, este disponibilă acum pentru toți utilizatorii. Se poate astfel seta un cronometru de 10, 15, 20, 30, 45 sau 60 de minute până când redarea este întreruptă. Alternativ, se poate opta pentru întrerupere atunci când clipul redat ajunge la final.

O experiență YouTube îmbunătățită și pe dispozitive mobile

Pentru viitor, YouTube promite că browsing-ul în modul landscape pe sistemul de operare iOS va fi îmbunătățit mai târziu în cursul acestui an, iar mini-player-ul disponibil în aplicația YouTube va putea fi redimensionat și repoziționat.

Se vor putea crea playlist-uri colaborative, la care să își aducă contribuția mai mulți utilizatori, și se vor putea crea thumbnail-uri personalizate pentru acestea, fie folosind imagini deja existente sau AI generativ. Mai târziu în cursul acestui an, veți putea vota clipurile pentru aceste playlist-uri.

Insignele de merit (badges) vor fi adăugate aplicațiilor YouTube și YouTube Music pe dispozitivele mobile, începând cu o selecție limitată: spre exemplu, se vor acorda badge-uri pentru primii susținători financiari (membri plătitori) ai unui anumit canal sau pentru un utilizator care completează un anumit quiz.

Nu în ultimul rând, versiunea pentru TV-uri a aplicației YouTube va primi un aspect mai „cinematic”, cu noi accente de culoare și mici modificări vizuale care vor adăuga „dinamism” experienței de vizionare. Iar atunci când veți vizita pagina unui canal YouTube pe TV, un clip va fi redat automat pentru a oferi un soi de mostră a materialelor video publicate de acel creator de conținut.

Sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult