Revine YouTube Premium Lite? Platforma testează din nou acest abonament

17.10.2024
Revine YouTube Premium Lite? Platforma testează din nou acest abonament
Sursa foto: Pexels

Spre deosebire de majoritatea concurenților săi, YouTube oferă acces gratuit la aproape tot conținutul său, cu condiția ca utilizatorii să se uite la toate reclamele posibile și imposibile.

Acum, YouTube încearcă să reintroducă versiunea Premium Lite pentru teste în anumite regiuni.

Ce este Premium Lite și de ce a dispărut

Pentru cei care nu voiau să fie deranjați de reclame, platforma a oferit de-a lungul timpului mai multe opțiuni plătite, inclusiv un abonament Premium complet.

Pentru o perioadă limitată au introdus și unul mai accesibil, numit Premium Lite.

Acesta era practic o versiune la jumătate de preț a YouTube Premium. Elimina reclamele, dar nu oferea alte beneficii precum accesul la YouTube Music sau descărcări offline.

Noi teste pentru Premium Lite

Compania a confirmat că într-adevăr derulează un nou test: „Testăm o versiune diferită a Premium Lite, iar unii utilizatori din Germania, Australia și Thailanda ar putea vedea opțiunea de a se abona”.

Această declarație lasă multe întrebări fără răspuns.

Ce anume este diferit la această nouă versiune? Se va extinde curând și în alte țări? Câți utilizatori din aceste piețe sunt invitați să se aboneze la Lite? Și poate cea mai importantă întrebare: ce a determinat această schimbare de strategie?

Prețuri

În Australia, de exemplu, Google pare să testeze două variante de preț pentru Premium Lite.

Unii utilizatori văd o ofertă de 11,99 de dolari australieni (aproximativ 7,40 de euro) pe lună, cam jumătate din prețul standard, în timp ce alții primesc o ofertă și mai avantajoasă de doar 8,99 dolari australieni pe lună.

Ce urmează pentru YouTube Premium Lite

Deși încă nu este clar dacă noul abonament va fi extins și în alte țări europene sau dacă va fi implementat pe scară largă în țările unde este testat deja, există speranțe că de această dată Google nu va abandona noul proiect.

În contextul în care costul abonamentului complet YouTube Premium continuă să crească în multe regiuni, o opțiune mai accesibilă precum Premium Lite ar putea oferi utilizatorilor o modalitate mai ieftină de a se bucura de o experiență fără reclame pe YouTube.

Chiar dacă asta înseamnă renunțarea la unele funcții suplimentare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult