Problemele cu iPhone 16 continuă: Se blochează și repornesc aleatoriu

21.10.2024
Problemele cu iPhone 16 continuă: Se blochează și repornesc aleatoriu
Sursa foto: Apple

Fanii Apple au așteptat cu sufletul la gură lansarea telefoanelor iPhone din noua serie 16. După ce au pus mâna pe dispozitive, nu mică le-a fost mirarea să vadă că acestea au probleme serioase.

Nu cu mult timp în urmă, mai mulți posesori de iPhone 16 au raportat că bateriile telefoanelor se descarcă excesiv. Acum, alte neplăceri au apărut la orizont.

Probleme pentru iPhone 16 Pro și Pro Max

Utilizatorii au luat cu asalt Reddit și forumurile Apple Support Communities să reclame faptul că iPhone 16 Pro și 16 Pro Max se blochează și repornesc aleatoriu chiar din momentul scoaterii din cutie.

Au fost semnalate situații în care telefoanele funcționează lent sau nu mai răspund deloc, apoi repornesc din senin.

În unele cazuri, acestea se blochează chiar și în modul standby revenind la ecranul de start, fără a mai salva aplicațiile deschise anterior.

Sursa foto: Reddit

Problemele persistă în aplicații importante, precum Setări și Calendar, iar utilizatorii se plâng de întârzieri în conectarea la CarPlay și de erori în funcționarea aplicațiilor.

Se pare că actualizarea 18.0.1 nu a rezolvat problema, deși rolul ei tocmai acesta era. Unii utilizatori spun că ciclul de blocare și repornire poate apărea de până la 20 de ori pe zi.

Camera dă și ea rateuri

Atunci când utilizatorii vor să facă poze, aplicația nativă a telefonului fie se blochează, fie se mișcă foarte încet. În alte cazuri, ecranul devine complet negru.

Înlocuirea dispozitivelor nu rezolvă situația

Unii utilizatori care au primit telefoane noi se lovesc de aceleași probleme și cu acestea.

Sursa foto: Reddit

Unul dintre aceștia a scris pe Reddit că iPhone-ul lui 16 Pro s-a blocat de cel puțin cinci ori într-o singură oră în timp ce efectua sarcini simple, cum ar fi schimbarea imaginii de fundal.

Încercări eșuate de remediere

Cei care au folosit serviciile Apple Store au primit următoarea recomandare: să reinstaleze software-ul. Din păcate, problema nu a fost rezolvată nici așa.

Speculații

Se pare că întreaga situație are de-a face cu o posibilă problemă de sincronizare cu iCloud. Totuși, Apple nu a emis încă nicio declarație oficială legată de probleme.

Toate aceste probleme tehnice ar putea afecta vânzările viitoare ale modelelor iPhone 16 Pro și Pro Max.

Deși acestea domină în prezent vânzările din noua gamă, rapoartele negative ar putea descuraja potențialii cumpărători.

Rămâne de văzut dacă viitoarele actualizări software vor reuși să rezolve plângerile posesorilor de iPhone 16 Pro și Pro Max.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult