Netflix a lansat Moments, o funcție mult așteptată. Iată ce știe să facă

28.10.2024
Netflix a lansat Moments, o funcție mult așteptată. Iată ce știe să facă
Sursa foto: Netflix

Netflix tocmai ce-a lansat funcția Moments, disponibilă acum la nivel global pentru utilizatorii iOS. Cei cu dispozitive Android nu vor avea mult de așteptat pentru a se bucura de ea.

Această nouă caracteristică vine în ajutorul celor care vor să salveze una sau mai multe scene memorabile din filmele sau serialele preferate, apoi să le trimită prietenilor pe social media.

Cum funcționează

Procesul de salvare este simplu și intuitiv. În timp ce vizionați serialul favorit, puteți salva o anumită scenă care v-a plăcut mult cu o simplă atingere a ecranului pe opțiunea Moments din partea din stânga jos a ecranului.

Clipul va fi automat arhivat în secțiunea My Netflix.

Biblioteca de amintiri cinematografice

Momentele salvate pot fi revăzute oricând pe dispozitivul mobil preferat.

Sursa foto: Netflix

Mai mult decât atât, funcția permite reluarea episodului sau filmului exact din punctul salvat, adică nu va mai trebui să căutați manual scena dorită.

Distribuirea scenelor preferate cu prietenii

Moments facilitează și distribuirea scenelor salvate pe platforme precum Instagram sau Facebook.

Utilizatorii pot împărtăși cu alții un moment imediat după ce l-au salvat. Sau o pot face ulterior, din secțiunea My Netflix.

Acest lucru va transforma întreaga experiență Netflix într-una interactivă, pentru că scenele emblematice vor putea fi împărtășite în timp real cu prietenii și familia (sau chiar în grupurile online de fani).

Vizionare interactivă

Lansarea Moments coincide cu noua campanie globală Netflix „It’s So Good”. Aceasta subliniază momentele emblematice din producțiile Netflix care au cucerit publicul din întreaga lume.

Printre ele se numără secvențe intense din seriale ca „3 Body Problem”, „Nobody Wants This” și altele.

În plus, compania are in plan să extindă noua funcție pentru și mai multe modalități de a interacționa cu conținutul.

Spre deosebire de funcțiile tradiționale de bookmark, Moments este gândit pentru a le oferi membrilor Netflix spațiu suficient pentru a salva câte scene doresc. Astfel, aceștia nu vor fi limitați în explorarea și partajarea momentelor din filmele și serialele care le plac.

Disponibilitate

Deocamdată, Moments este disponibilă doar pe iOS, dar Netflix a anunțat că va ajunge și pe Android în săptămânile următoare.

În schimb, versiunea web și aplicația pentru televizoare nu vor beneficia (momentan) de ea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult