Telefoanele din gama Galaxy S26 ar putea avea baterii de 7.000 mAh cu tehnologie nouă

11.02.2025
Telefoanele din gama Galaxy S26 ar putea avea baterii de 7.000 mAh cu tehnologie nouă

Dacă în ultimii ani producătorii chinezi au făcut progrese mari pe partea de baterii pentru smartphone-uri, Samsung pare pregătit pentru ceva și mai și pentru seria Galaxy S26.

Conform unor surse din industrie, compania sud-coreeană se gândește să implementeze tehnologia silicon-carbon pentru bateriile viitoarelor flagship-uri.

De ce este importantă această schimbare

Seria Galaxy S25 a menținut o abordare conservatoare în ceea ce privește capacitatea bateriei, păstrând aceiași parametri ca Galaxy S24.

De ce? Din cauza bateriilor Li-Ion, care nu mai permit creșteri semnificative fără compromisuri la grosimea sau greutatea dispozitivelor.

Conform unei publicații din Coreea de Sud, Samsung ar putea face o schimbare importantă pentru telefoanele din gama Galaxy S26.

Galaxy S26 ar putea avea baterii de până la 7.000 mAh

Compania ia în considerare integrarea bateriilor pe bază de siliciu-carbon în viitoarele telefoane, ceea ce ar putea însemna o creștere semnificativă a capacității, fără a modifica dimensiunile telefoanelor.

Această tehnologie înlocuiește o parte din grafitul din anod cu siliciu, permițând o densitate energetică mai mare și timpi de încărcare mai rapizi.

Pentru a pune lucrurile în perspectivă, majoritatea smartphone-urilor actuale ale companiei folosesc baterii între 4.000 și 5.000 mAh.

Provocările noii tehnologii

Deși avantajele sunt evidente, tehnologia silicon-carbon vine cu niște provocări.

Potrivit unui reprezentant al companiei, „utilizarea anozilor de siliciu crește capacitatea, dar există probleme legate de durata de viață, astfel că sunt necesare îmbunătățiri. Nu s-a luat încă o decizie, dar studiem diverse măsuri de optimizare”.

Principalele aspecte care trebuie luate în considerare sunt:

  • Necesitatea optimizării pentru o durată de viață mai lungă;
  • Costurile de producție mai ridicate, fiind o tehnologie relativ nouă;
  • Degradarea mai rapidă comparativ cu bateriile Li-Ion tradiționale.

Competiția nu stă pe loc

Producători precum Xiaomi și ZTE au introdus deja baterii de 6.000-7.000 mAh cu încărcare rapidă de 80-100W în smartphone-urile lor, folosind tehnologia silicon-carbon dezvoltată de compania chineză CATL.

Viitorul bateriilor pentru smartphone-uri

Se pare că și Apple dezvoltă baterii similare pentru seria iPhone 18, care ar putea fi lansată în 2026.

Avantajele tehnologiei silicon-carbon sunt semnificative: capacitate mai mare într-un spațiu mai mic și un impact redus asupra mediului în procesul de producție.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult