Olandezul Ralf Ottow s-a ales cu arsuri uşoare pe frunte în urma utilizării lanternei de construcţie personală. Începând de la 8 ani el şi-a construit singur sursele de lumină. La 45 de ani s-a decis să construiască cea mai puternică lanternă din lume şi se pare că a reuşit. Maxblaster are o intensitate luminoasă de „doar” 38 de milioane de candele. Se pare că „torţa” celor de la Wicked Lasers.
La baza lanternei lui Ottow stă o lampă cu mercur de mici dimensiuni. Lumina este generată datorită unei descărcări electrice între doi electrozi apropiaţi în balonul de sticlă. Această descărcare încălzeşte vaporii de mercur la temperaturi foarte mari, fiind emisă lumină de o intensitate mare. Tipul acesta de bec a fost inclus într-o lanternă de dimensiuni mari deoarece are nevoie de 54 de acumulatori pentru a putea fi aprins. Lumina emisă este foarte bine focalizată, iar olandezul a declarat că a reuşit să lumineze un feribot de la o depărtare de aproximativ 15 km.
În lanternă este inclus balastul electronic specific lămpilor cu mercur, precum şi un ventilator pentru răcirea acesteia. Din motive de siguranţă, sticla folosită este foarte groasă, iar lanterna poate fi aprinsă numai după deblocarea unei siguranţe cu ajutorul unei chei. Arsurile de pe fruntea lui Ottow au fost cauzate de un prototip căruia îi lipsea filtrul pentru raze ultraviolete. Câteva detalii în plus puteţi găsi pe site-ul Popular Science.