Performanţe
Viteza este caracteristica principală a lui Asus Lamborghini ZX1. Sistemul de operare este rapid chiar şi cu mai bine de 10 aplicaţii încărcate în acelaşi timp. La acest capitol procesorul puternic şi cei 128 MB de memorie RAM joacă un rol important, însă mai trebuie ţinut cont şi de rezoluţia relativ mică a ecranului. Cei de la i-mate au reuşit să înghesuie 640×480 de pixeli pe un ecran de 2.6”. Am fi dorit ceva mai multă informaţie afişată pe ecran la navigarea pe Internet. Viteza de încărcare a paginilor a suplinit însă acest inconvenient.
La capitolul multimedia, terminalul redă implicit fişiere video comprimate cu codec-urile MPEG-4, H.263 şi 3GP. De asemenea, aplicaţia Media Player este folosită pentru redarea filmuleţelor video de pe Internet. Formatele audio recunoscute sunt MP3, WMA, AAC şi AAC+. Din păcate, însă, terminalul nu a fost creat în mod special pentru cei care doresc să asculte muzică sau să vizioneze filme. Lipseşte mufa jack de 3,5 mm, dar poate fi conectat un headset stereo prin intermediul dinţişorului albastru. Difuzorul telefonului are un volum maxim destul de scăzut şi o calitate de redare puţin peste medie. În medii zgomotoase, devine aproape inutilizabil.
Ecranul tactil se remarcă prin precizie, dar necesită o apăsare fermă cu ajutorul stilus-ului. Acesta poate fi scos din locaşul lui aflat pe latura stângă în partea de sus. Imaginea redată de display are o calitate bună, dar este limitată de numărul de culori ce pot fi afişate. În lumină naturală puternică, ecranul devine aproape ilizibil. Nici unghiurile de vizualizare nu sunt excelente, aceasta fiind o problemă la setarea ecranului pe modul landscape.
Ca şi telefon mobil, terminalul inteligent de la Asus se descurcă foarte bine, exceptând micul inconvenient menţionat mai sus, în legătură cu volumul difuzorului. Vibraţiile sunt destul de puternice şi ar trebui să fie simţite atunci când telefonul este în buzunar. Calitatea redării vocii este bună, iar pe partea de semnal nu am avut ce să-i reproşăm.
Ceea ce ne-a lăsat cu adevărat o impresie foarte bună a fost autonomia lui Lamborghini ZX1. Folosit ca telefon, iar celelalte funcţii fiind rar accesate, bateria de 1100 mAh a reuşit să menţină terminalul activ mai bine de 4 zile. Este evident faptul că o utilizare mai intensă va avea ca efect reducerea acestui timp. Spre exemplu, navigarea pe Internet timp de o oră a redus cu 10 procente indicatorul de stare a bateriei. Încărcarea se face prin portul USB, fie de la calculator, fie folosind încărcătorul oferit de producător.
Modelul primit pentru testare a fost un sample şi nu a fost oferit împreună cu ambalajul final. Nu putem spune ce va include Asus în pachet, dar cel mai probabil acesta ar trebui să arate foarte bine, aşa cum ne-a obişnuit de la seria de laptop-uri Lamborghini. De asemenea nu am putut testa modulul GPS doarece nu am avut la dispoziţie un soft aferent. Camera foto nu s-a remarcat, pozele putând fi considerate acceptabile, atât în interior, cât şi în aer liber. Filmarea este posibilă la rezoluţia de 640×480 de pixeli.