Până acum, băuturile alcoolice anti-mahmureală
erau doar pentru detectivi, agenţi sub acoperire, spioni şi alţi
indivizi misterioşi îmbrăcaţi în negru. Lăsând la o parte
activităţile de tip „undercover”, cercetătorii coreeni şi-au dorit
ca şi oamenii obişnuiţi să se bucure de o petrecere înecată în
alcool fără ca a doua zi să sufere de dureri de cap, iar în acest
sens au găsit o soluţie de anihilare a efectelor
nedorite: alcoolul oxigenat. Sună ciudat,
dar din studii şi experimente reiese că, pe măsură ce
băutura este îmbogăţită cu oxigen, timpul necesar
revenirii la normal după o beţie scade semnificativ (vezi tabelul
de mai jos).
Şi testul practic a dat rezultate pozitive.
Persoanele care au consumat băuturi modificate şi-au revenit mai
repede decât cei care au optat pentru alcoolul pur.
Chiar dacă rezultatele sunt încurajatoare, cercetătorii mai
trebuie să determine ce fel de băuturi pot fi modificate şi
în ce măsură se păstrează gustul original. Până una alta,
coreenii au lansat pe piaţă un astfel de brand ce promite nopţi
fierbinţi, urmate de zile senine. Băutura poartă numele de O2 Linn şi nu este altceva decât
Soju (băutură alcoolică tradiţională, distilată
din orez) îmbogăţit cu oxigen.