Google+ a trecut cu bine de etapa iniţială de testare şi avansează acum la stadiul Beta, în care oricine îşi poate creea un cont de utilizator, fără a mai avea nevoie de invitaţie.
Cele 90 zile de teste au adus nu mai puţin de 91 îmbunătăţiri asupra funcţionalităţii reţelei de socializare, la care se adaugă azi alte câteva noutăţi interesante.
Google Hangouts, cu îmbunătăţiri
Google Hangouts ne permite să purtăm conversaţii audio/video cu oricare din utilizatorii aflaţi în lista de prieteni şi chiar să socializăm cu mai multe persoane simultan în sesiuni extinse de videoconferinţă, denumite hangouts.
Funcţia Hangouts este disponibilă acum şi pe telefonul mobil, cu condiţia să dispunem de un model cu sistem de operare Android 2.3 sau mai nou, prevăzut cu o cameră frontală. Noua aplicaţie Google+ este disponibilă în Android Market începând de astăzi, iar o versiune adaptată pentru dispozitivele Apple iOS va fi lansată în curând.
O altă noutate pentru Google Hangouts este opţiunea Hangouts On Air, prin care avem posibilitatea să ne adresăm unei audienţe mai mari, ca şi cum am ţine un discurs în faţa unui public numeros. Sistemul permite sesiuni de discuţii cu până la 9 participanţi şi un număr nelimitat de spectatori, format din utilizatori ai serviciului Google+. Suplimentar, avem şi posibilitatea de a înregistra sesiunile de discuţii pentru a le revedea mai târziu.
Printre îmbunătăţirile aduse sistemului Google Hangouts se mai numără:
Funcţie de căutare în Google +
Funcţia de căutare din Google+ ne permite să găsim rapid prietenii nou veniţi în reţea, informaţii relevante din postările acestora, sau din alte surse de pe web. Spre exemplu daca suntem pasionaţi de fotografie putem iniţia căutări pentru găsirea de noi poze încărcate de utilizatori. Căutările iniţiate pot fi restrânse pentru a găsi informaţii relevante din cercurile de prieteni şi familie, sau pot adresa surse de informaţii externe, cum ar fi site-urile de ştiri.
Google+ Beta este încă departe de a oferi experienţa şi funcţionalitatea la care aspiră echipa de dezvoltare Google, însă depăşirea etapei iniţiale de testare, desfăşurată pe durata a 12 săptămâni, reprezintă un vot de încredere din partea inginerilor Google şi ne arată că reţeaua Google+ se apropie de maturitate.
Adevărata competiţie împotriva rivalului Facebook abia acum începe, când reţeaua Google+ a devenit publică şi disponibilă pentru oricine doreşte să se înscrie.
Daca vreţi să fiţi la curent cu noutăţile din IT si nu numai, puteţi adăuga in cercurile voastre redactorii Go4it: