Principala facilitate prin care Apple a vrut să diferenţieze iPhone 4S de iPhone 4 a fost Siri. Aplicaţia de tip manager personal recunoaşte comenzile vocale şi poate redacta email-uri, căuta restaurante în zonă sau activa o alarmă pentru ziua următoare, fără ca utilizatorul să folosească tastatura virtuală. Întrebarea care a fost pe buzele tuturor fanilor la prezentare a fost dacă Siri poate rula şi pe iPhone 4. Un dezvoltator software pentru telefonul de la Apple a reuşit să porteze aplicaţia pe modelul anterior însă ea nu funcţionează.
Inţial Siri a rulat greu pe iPhone 4 şi a încetinit sistemul de operare semnificativ. După un update al driver-ului video pentru iPhone 4, lucrurile au stat mult mai bine, însă aplicaţia tot nu funcţionează. Siri comunică direct cu serverele Apple, iar producătorul iPhone-ului a creat cu siguranţă o modalitate de recunoaştere a terminalului ce rulează aplicaţia. Pe de altă parte, iPhone 4 nu dispune de microfonul special cu care a fost lansat 4S.
Decizia Apple de-a bloca Siri pe iPhone 4 este uşor justificabilă. În condiţiile în care utilizatorii erau mulţumiţi cu viteza şi camera foto a terminalului, ce motiv ar fi avut să facă un upgrade? Oferind Siri doar pentru iPhone 4S, tentaţia de-a schimba un telefon care este oricum bun, devine mai mare. Scopul scuză mijloacele, în cazul nostru acestea fiind blocarea artificială a unei aplicaţii. În condiţiile în care Siri depinde mult de conexiunea cu serverele Apple, este puţin probabil că va fi posibilă crearea un hack pentru a rula fără probleme aplicaţia pe iPhone 4.