Căştile true wireless AirPods sunt cele mai de succes produse lansate de Apple în ultimii câţiva ani, însă preţul lor este destul de mare în comparaţie cu cel al unei perechi de căşti wireless care include şi un fir care leagă cele două difuzoare. În timp ce mulţi spun că factorul „confort” justifică preţul ridicat al AirPods şi al altor căşti similare de pe piaţă, există în continuare destui care nu sunt dispuşi să plătească taxa pentru redare audio wireless. Un licean din SUA demonstrează însă că ingeniozitatea nu are limite, aşa că şi-a construit propria alternativă la AirPods, la un cost de numai 4 dolari.
Sam Cashbook, în vârstă de 15 ani, a prezentat pe Reddit cel mai recent proiect al său: o pereche de AirPods foarte ciudată. Este vorba despre o creaţie proprie, realizată dintr-o pereche de căşti Apple cu fir (EarPods) şi dintr-un headset Bluetooth cumpărat second-hand de pe eBay pentru numai patru dolari. Ideea i-a venit după ce unul dintre prietenii săi a primit cadou o pereche de AirPods, iar acesta a considerat că preţul de 160 de dolari este prea mare pentru „ceva ce aş putea face singur acasă”.
După studierea mai multor clipuri de pe YouTube, acesta a decis că poate să facă o treabă chiar mai bună decât tutorialele care trebuiau să îl înveţe să creeze propria pereche de căşti wireless. Astfel, acesta a cumpărat un headset Bluetooth care redă sunetul prin vibraţii ale oaselor, care oferă o baterie reîncărcabilă şi butoane de control multimedia precum play, pauză, volum şi next. Acesta a înlocuit bateria cu o soluţie mai mare, care poate asigura o redare extinsă şi a înlocuit sistemul de vibraţii cu difuzoarele căştilor Apple cu fir.
Întrucât componentele electronice ale headset-ului erau destul de mari, acesta a folosit lipici pentru a asambla totul, iar rezultatul este… urât dar funcţional.
Cashbook spune că noile sale căşti true wireless funcţionează foarte bine. De altfel, diferenţele între căştile Apple cu fir şi AirPods sunt minime la nivel de redare audio, întrucât căştile folosesc difuzoare similare.
„Acest proiect a fost foarte distractiv şi nu m-a costat decât patru dolari, dar m-a ajutat să îmi îmbunătăţesc abilităţile de lipit pentru componente mici. Încurajez pe toată lumea să încerce să realizeze proiecte de acest gen” a declarat Sam Cashbook într-un interviu acordat publicaţiei Vice.