Foarte populară printre posesorii de telefoane cu Android, aplicaţia Facebook Lite este folosită la răspândirea de malware

Autor: Aurelian Mihai 08.03.2017
Foarte populară printre posesorii de telefoane cu Android, aplicaţia Facebook Lite este folosită la răspândirea de malware

Cu un consum mai mic de memorie RAM şi spaţiu de stocare, Facebook Lite este o bună alternativă pentru dispozitivele mobile de generaţie mai veche, care altfel ar deveni aproape inutilizabile după instalarea aplicaţiei Facebook oficiale.

Nimic mai mult decât un container pentru interfaţa web a portalului Facebook în versiune mobile, aplicaţia Facebook Lite este disponibilă oficial în magazinul Google Play doar pentru utilizatorii din anumite regiuni ale lumii (inclusiv ţara noastră), restul fiind nevoiţi să obţină kit-ul de instalare APK din surse alternative. Descărcat inclusiv din ţara noastră de utilizatorii mai puţin experimentaţi, vizitând diverse website-uri „binevoitoare” localizate pe servere din China, kit-ul de instalare Facebook Lite poate strecura forme periculoase de malware, facilitând furtul de informaţii şi afişarea de reclame nesolicitate care fac aproape inutilizabil dispozitivul compromis.

Pentru a evita orice neplăceri, utilizatorii sunt îndrumaţi să instaleze aplicaţii pentru mobil numai din sursele oficial (ex. Google Play) şi să nu dea curs solicitărilor pentru instalarea de extensii sau alte aplicaţii „esenţiale” pentru funcţionalitatea anumitor website-uri.

 

Tags: