Dotări
Se pare că preluarea companiei Navman de de către Mio în 2007 a influenţat într-o oarecare măsură noua serie de dispozitive Moov, atât din punct de vedere al aspectului, cât şi al interfeţei. Harta din dotare este MioMap 2008 cu suport pentru 38 de ţări din Europa. Pentru modelele Moov 330 şi Moov 200 este disponibilă şi o versiune cu numai 13 ţări din Europa de Est.
Una din dotările cele mai interesante este funcţia SiRFInstantFixII. Aceasta permite anticiparea poziţiei sateliţilor la pornirea dispozitivului, astfel încât timpul de aşteptare să fie foarte redus. Producătorul specifică mai puţin de 5 secunde şi, în practică, acesta se poate obţine în cazul în care GPS-ul nu a fost pornit la o distanţă prea mare faţă de locul unde a fost oprit.
În pachet este oferită aplicaţia pentru PC MioMore ce facilitează managementul dispozitivului. Prin intermediul ei se pot căuta puncte de interes în baza de date, se pot cumpăra hărţi online şi se pot adăuga noi pachete de voce. Un alt avantaj oferit de această aplicaţie este update-ul bazei de date cu camere de supraveghere. O facilitate interesantă este NavPix. Ea se foloseşte de serviciile web de fotosharing, cum ar fi Flikr, pentru a descărca imaginile cu geotag şi a le afişa pe hartă utilizatorului, exact în locul unde au fost realizate.
Cum spuneam mai devreme, Mio Moov 360 este dotat cu suport Bluetooth. Acest mod de transmisie de date poate fi folosit pentru conectare la calculator sau la telefonul mobil. Dispozitivul în sine poate fi folosit pe post de handsfree sau ar trebui să fie în stare de redirecţioneze convorbirile spre un alt handsfree. Ne-am întrebat la ce ar fi bună această ultimă opţiune şi de ce să nu conectăm headset-ul direct la telefon. Să spunem doar că este mai elegant, mai comod şi mai sigur să cauţi contactele pe ecranul de 4,3” al sistemului de navigaţie şi să controlezi volumul convorbirii.