O maşină Model S a luat foc în timpul încărcării la o staţie Tesla. Pompierii au găsit o metodă eficientă pentru stingerea incendiului

05.06.2019
O maşină Model S a luat foc în timpul încărcării la o staţie Tesla. Pompierii au găsit o metodă eficientă pentru stingerea incendiului

Maşinile electrice încep să crească în popularitate în ultimii câţiva ani, însă odată cu numărul ridicat de vehicule cu baterii, a crescut şi numărul de incidente în care acestea iau foc, aparent din senin. Cel mai recent incident de acest gen a avut loc în oraşul Antwerp din Belgia, unde o maşină Tesla Model S a luat foc în timp ce era alimentată cu energie electrică chiar de la o staţie de încărcare Supercharger oficială, instalată de Tesla.

Conform HLN, maşina a fost parcată la staţia de încărcare Supercharger din incinta hotelului Novotel din Antwerp şi conectată la „priză”. Proprietarul maşinii a plecat, iar atunci când s-a întors a găsit maşina şi staţia de încărcare în flăcări. Acesta spune că nu a fost plecat decât foarte puţină vreme, însă a fost de ajuns cât să distrugă aproape complet maşina.

Pompierii au stins focul, însă având în vedere faptul că alte maşini Tesla au luat din nou foc după ce au fost stinse, din cauza bateriilor, aceştia au decis să apeleze la o nouă soluţie pentru a se asigura că maşina nu va mai reprezenta un risc de incendiu. A fost folosit un recipient de dimensiuni mari, umplut cu apă, în care maşina a fost plasată peste noapte. Operaţiunea a implicat ridicarea vehiculului folosind o macara.

Aceasta nu este prima dată când o maşină Tesla ia foc atunci când este la încărcat într-un Supercharger. De asemenea, nu este prima maşină Tesla care ia foc din senin, fiind raportate mai multe cazuri de-a lungul anilor. În urmă cu trei ani, a avut loc un eveniment similar în Norvegia, iar Tesla a lansat la momentul respectiv un update software pentru maşini pentru a limita riscul de incendiu în timpul încărcării.

Se pare însă că există totuşi o problemă, probabil de design, în cazul modelului S. Toate maşinile Tesla care au luat foc în ultimii ani erau Model S, atât din generaţia veche, cât şi din cea „face lift”, iar compania încă nu pare să fi găsit cauza problemei. Fără declaraţii oficiale sau promisiunea unui update software, este greu de depistat ce a cauzat incendiile. Mai mult, starea gravă de deteriorare în care rămân maşinile după incendii fac şi mai grea operaţiunea de a depista problema.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult