Succesul de care s-a bucurat Apple cu produsele iPhone/iPad se datorează în bună măsură avansului tehnologic semnificativ pe care acestea l-au avut în faţa competiţiei. Mai degrabă conservator în unele aspecte, designul hardware a inclus întotdeauna chipseturi cu performanţe mult peste nivelul produselor rivale.
Responsabil cu designul procesoarelor Apple, începând cu modelul A7 şi până în prezent, şeful diviziei platform architecture a părăsit compania după 9 ani de activitate. Chiar dacă numele său, Gerard Williams III, nu are atâta rezonanţă în spaţiul public precum cel al şefului Apple, amprenta sa asupra companiei a fost una majoră.
Punând lucrurile în perspectivă, chipsetul A7 a fost primul procesor pe 64 de biţi folosit pe dispozitive mobile, determinând rivalul Qualcomm să lanseze în grabă propriul chip pe 64 de biţi pentru telefoane Android. Acesta a fost Snapdragon 810, un veritabil eşec amintit doar pentru temperaturile mari de funcţionare şi descărcarea rapidă a acumulatorului pe dispozitivele care îl foloseau. Contemporanul său, chip-ul Apple A7 folosit pe telefoanele iPhone 5s nu avea această problemă.
În anii ce au urmat, Williams a avut rol de decizie în ce priveşte designul de ansamblu al chipset-urilor Apple, cu rezultate dintre cele mai bune. Nu este clar ce anume a motivat plecarea lui Williams din companie. Putem doar suspecta recrutarea acestuia de către un producător rival de microprocesoare, sau neînţelegeri cu conducerea Apple.