Huawei a trimis un comunicat de presă prin care doreşte să clarifice informaţiile care au ajuns în ultima perioadă în presă referitoare la echipamentele sale 5G şi nivelul lor de securitate. Compania susţine că este prezentă în acest moment în peste 150 de ţări şi colaborează cu cele mai mari companii din lume, multe fiind incluse în topul anual Fortune Global 500. De asemenea, compania doreşte să rămână lider pe piaţa de echipamente telecom, fiind în prezent singurul furnizor de soluţii complete pentru conectivitate 5G.
Ken Hu, preşedinte al companiei, spune că Huawei a semnat 25 de contracte comerciale pentru implementarea tehnologiei 5G şi peste 50 de înţelegeri comerciale cu operatori din întreaga lume. De asemenea, compania a livrat deja 10.000 de antene pentru reţele 5G către parteneri, lucru care pune compania pe primul loc global pe acest segment de piaţă. De asemenea, Huawei plănuieşte să lanseze primul său telefon 5G în prima jumătate a anului viitor.
Tot Ken Hu a oferit câteva declaraţii şi completări referitoare la securitatea echipamentelor sale:
„Este mai bine să laşi faptele să vorbească de la sine. Nu am avut niciodată un incident serios de securitate cibernetică în care să fie implicate echipamentele noastre. Credem însă că securitatea cibernetică reprezintă o problemă reală pe întreg globul. Este o vulnerabilitate care afectează întreaga industrie şi trebuie să o abordăm împreună.”
“Având în spate cea mai strictă verificare din partea autorităţilor de reglementare sau a clienţilor noştri, nu a existat nicio dovadă că echipamentul nostru ar reprezenta o ameninţare la adresa securităţii”, a spus Ken Hu.
„Suntem dispuşi să purtăm discuţii deschise cu oricine are îngrijorări legitime, dar pentru orice acuzaţii neîntemeiate, ne vom apăra cu fermitate şi nu vom permite ca reputaţia noastră să fie afectată”, a concluzionat Hu.
Momentan, echipamentele Huawei pentru reţele 5G au fost interzise în mai multe ţări din lume la presiunile Statelor Unite. Câteva ţări analizează încă riscurile utilizării tehnologiei Huwei, în timp ce autorităţile din Germania spun că investigaţiile nu au putut oferi dovezi care să sugereze că guvernul Chinei ar putea spiona cu ajutorul echipamentelor de reţea produse de Huawei.