Chiar dacă Huawei termină anul 2019 cu o creştere faţă de 2018, chairman-ul companiei, Eric Xu, a dezvăluit într-un mesaj destinat angajaţilor că în 2020, obiectivul principal al companiei este „supravieţuirea”. Acesta se aşteaptă la o creştere mai mică în următoarele 12 luni, chiar dacă cifrele de vânzări pentru smartphone-uri din 2019 ar sugera că restricţiile SUA nu afectează atât de mult afacerile Huawei.
Întrucât Huawei nu este o companie publică, aceasta nu este obligată să raporteze încasările anuale sau cifrele de vânzări pentru produsele sale, întrucât nu există acţionari pe care să îi mulţumească. Totuşi, mesajul lui Eric Xu pentru angajaţii Huawei a dezvăluit că în 2019, compania a avut parte de încasări de 850 de muliarde de yuan, adică echivalentul a 122 miliarde de dolari la nivel mondial. Aceasta reprezintă o creştere de 18% faţă de încasările din 2018.
De altfel, vânzările de smartphone-uri par să fi contribuit foarte mult la această creştere, compania reuşind să livreze 240 de milioane de unităţi la nivel mondial, o creştere semnificativă faţă de cele 206 milioane de telefoane vândute în cursul anului 2018. Desigur, aceste vânzări sunt semnificativ sub proiecţiile iniţiale de la începutul anului, întrucât vânzările au fost afectate de restricţiile SUA, care interzic utilizarea serviciilor Google pe modelele noi. Multe dintre aceste vânzări au avut loc însă în China, unde serviciile Google oricum nu există.
Seria Huawei Mate 30 pare că este un adevărat succes pe plan local, compania raportând vânzări de 12 milioane de unităţi din octombrie şi până în prezent. Compania a reuşit să vândă nu mai puţin de 5 milioane de unităţi de dispozitive mate 30 doar în ultima lună, cel mai recent raport, din luna noiembrie plasând telefoanele la 7 milioane de unităţi vândute.
Eric Xu spune că dacă va continua „campania” împotriva Huawei din partea guvernului Statelor Unite, compania va avea dificultăţi în a „supravieţui şi prospera” în viitor. Nu numai că SUA a interzis vânzarea echipamentelor telecom ale companiei lor pe teritoriul ţării, dar a şi interzis colaborarea companiilor locale cu Huawei. Astfel, telefoanele sale noi se vând fără aplicaţii şi servicii Google, iar anumiţi aliaţi ai SUA refuză colaborarea pentru dezvoltarea reţelelor 5G până când situaţia se clarifică.
În acelaşi timp, în alte ţări din Asia, precum India, Huawei a primit acordul guvernului să înceapă testarea tehnologiei 5G.